Vatrogasci slave Sv. Florijana - prijem kod Gradonačenika

Vatrogasci slave Sv. Florijana - prijem kod Gradonačenika

4.5.2012. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

U čast Sv. Florijana, zaštitnika vatrogasaca koji se slavi 4. svibnja, labinski gradonačelnik Tulio Demetlika primio je danas predstavnike Javne vatrogasne postrojbe Labin te predstavnike dobrovoljnih vatrogasnih društava s područja Labinšćine.

 

Ovom prigodom gradonačelnik Tulio Demetlika čestitao je profesionalnim te vatrogascima dobrovoljnih vatrogasnih društava njihov dan te zahvalio na svemu što čine za sigurnost ljudi i imovine na području Labinšćine. Posebno je pohvalio osposobljenost i opremljenost svih službi te uspostavu video nadzora na kritičkim točkama na području Labinšćine čime se povećala efikasnost cijelog sustava zaštite od požara.

 

Mirko Radović, predsjednik Područne vatrogasne zajednice Labin zadovoljan je uspostavljenom suradnjom sa lokanim upravama te dodao kako na našem području uz Javnu vatrogasnu postrojbu s 22 zaposlena djeluje pet dobrovoljnih vatrogasnih društava sa po 20 operativaca.

 

Darko Vitasović, zapovjednik JVP-a Labin zadovoljan je stupnjem opremljenosti labinskih vatrogasaca radi čega se građani mogu osjećati sigurno. Naglasio je kako vatrogasci djeluju pri različitim intervencijama te da svake godine dolazi do povećanja intervencija, pogotovo tehničkih (pomoć oko starijih osoba, ugriza zmija, osa). Radi većeg broja intervencija i nadolazeće sušne sezone vatrogascima će se pridružiti 10 sezonaca.

 

Boris Rogić, stručni suradnik Službe zaštite i spašavanja Vatrogasne zajednice Istarske županije  pridružio se čestitkama te izdvojio da je stanje zaštite i spašavanja na području Grada Labina na razini koja osigurava uspješno funkcioniranje sustava zaštite i spašavanja kako u redovitim aktivnostima tako i u izvanrednim situacijama. Rogić je naglasio da je istarski sustav zaštite jedinstveni model u Hrvatskoj i da svojim koordinacijima svih stožera unutar sustava pruža svijetli primjer drugim sustavima zaštite na području Hrvatske.

 

vatrogasci sveti florijan demetlika prijem vatra