Valter Glavičić: Veliki je dan za sve Labinjane, danas smo za više projekata osigurali više od 6 milijuna kuna bespovratno!

Valter Glavičić: Veliki je dan za sve Labinjane, danas smo za više projekata osigurali više od 6 milijuna kuna bespovratno!

23.3.2022. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

Danas je na mjestu bivše ribarnice (Pescheria) u Starom gradu Labinu održana svečanost dodjele odluka o odabiru projekta u okviru Mjere 2.2.1. Potpora za aktivnosti promocije, marketinga i očuvanja ribarske/maritimne tradicije i baštine te promicanja održivog ribarstva i akvakulture ribarstvenog područja FLAG-a iz Lokalne razvojne strategije u ribarstvu FLAG-a Alba.

Naime, na sjednici Upravnog odbora FLAG-a Alba 11. ožujka donijete su odluke o odabiru projekata koji su ostvarili financiranje.

Gradu Labinu tako je danas uručena Odluka kojom se u 100 % iznosu financira projekt rekonstrukcije i opremanja dječjeg igrališta Kature u iznosu od čak 921.084,16 kune.

Odluku je preuzeo gradonačelnik Valter Glavičić koji je istaknuo:

„Ovom odlukom u potpunosti rekonstruiramo igralište kraj bivšeg Domusa na Katurama i dobivamo već drugo tematsko dječje igralište u našem gradu. Prvo smo nedavno svečano otvorili u Rapcu. Ovo je još jedan dokaz kako kvalitetnim projektima možemo nadograđivati zajednicu, a pritom ne trošiti novac naših građana. Više od 900 tisuća kuna koje se ulažu u ovakvo moderno igralište stižu iz EU fondova, a upravo je to ono čemu težimo. Osmijeh na licima djece koja će uživati u ovom novom kutku Labina bit će najbolji dokaz koliko ovaj projekt zapravo vrijedi. Čestitam svim dobitnicima na kvalitetnim projektima, a posebno me veseli i to da su odobreni i projekti TZ-a Grada Labina, Dječjeg vrtića Pjerina Verbanac i POU Labin koji osim same vrijednosti veće od 600 tisuća kuna, u Labin donose i nove kvalitetne sadržaje.“ – istaknuo je Gradonačelnik te naposljetku obznanio još jednu novost.

„Koristim i priliku da obznanim još jednu veliku vijest za sve nas, a to je da je direktor Vodovoda Labin Alen Golja upravo u Zagrebu gdje će u podne potpisati ugovor o sufinanciranju projekta Visoke zone Grada Labina putem kojeg je osigurano čak 4,5 milijuna kuna bespovratnih sredstava. Radi se o prvim sredstvima iz nove financijske omotnice EU-a namijenjenoj poboljšanju vodoopskrbe, a ovim sufinanciranjem uz sufinanciranje koje je ranije osigurano i putem Hrvatskih voda, projekt vrijedan sveukupno oko 12 milijuna kuna s PDV-om, putem Vodovoda Labin, plaćen je svega četvrtinom tog iznosa. Ovakve stvari zaista su od velikog značaja i ovim putem pohvaljujem i tvrtku Vodovod Labin na čelu s direktorom Goljom koji su pronašli modalitet financiranja i kvalitetnim projektom osigurali da građani, odnosno svi mi zajedno, projekt od iznimno važan za Labin i Labinštinu minimalno financijski osjetimo. Ovim projektom koji je u završnoj fazi, jedanaest zaseoka Visoke zone, dobiva vodoopskrbni cjevovod.“ – zaključio je Valter Glavičić, gradonačelnik Grada Labina

Osim gradonačelnika Grada Labina, odluke o financiranju FLAG-a primili su i Ivana Škopac, ravnateljica Dječjeg vrtića Pjerina Verbanac za projekt  „Upoznajmo naše more“ vrijedan 147.335,69 kuna, Renata Kiršić, ravnateljica POU Labin za projekt „More sjećanja“ vrijednog 228.560,87 kuna, Astrid Glavičić direktorica turističke zajednice Grada Labina za projekt „Vremeplov Rabac“ vrijedan 264.250,00 kuna, Roman Carić, načelnik Općine Kršan za projekt izgradnje i opremanja tematskog dječjeg igrališta u Plomin Luci vrijednog 948.436,15 kuna te Irene Franković, načelnica Općine Sv. Nedelja za projekt „Skokom do mora“ vrijednog  164.634,00 kuna.

Navedene Odluke uručili su predsjednik i voditeljica FLAG-a ALBA Robert Mohorović i Mirela Faraguna.

Valja istaknuti kako su svi odobreni projekti putem ove mjere financirani u 100 % iznosu putem Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo.

labin grad labin flag flag alba valter glavičić tz grada labina dječji vrtić pjerina verbanac pou labin vodovod labin alen golja astrid glavičić renata kiršić roman carić općina kršan općina sveta nedelja irene franković mirela faraguna robert mohorović