Valdi Šumberac, trener NK Istra 1961: Ostajem čvrsto na zemlji

Valdi Šumberac, trener NK Istra 1961: Ostajem čvrsto na zemlji

10.11.2009. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Sport

Labinski stručnjak na klupi pulskog nogometnog prvoligaša Valdi Šumberac zasigurno će subotnju pobjedu nad "Karlovcem" doživotno pamtiti. Bila mu je to premijerna prvoligaška utakmica u karijeri i odradio ju je za čistu peticu. "Istra 1961" je pred dobro ispunjenom tribinom na Verudi upisala treću prvenstvenu pobjedu, a prvu na Verudi i to protiv "Karlovca" trenera Igora Pamića koji je donedavno bio hit prvenstva. Ujedno je to tek druga prvenstvena utakmica ove sezone u kojoj se pulska mreža nije zatresla, nakon one protiv "Cibalije".

Aplauz publike nakon susreta te pjesma koja je jasno i glasno odjekivala iz pulske svlačionice značili su samo jedno: ovo je bila pobjeda izborena na krilima silnog motiva i bez obzira na to što je na tribinama sjedio mogući nasljednik na klupi Verudeža, trener Šumberac imao je razloga za slavlje u subotu navečer.

- Jeste li proslavili premijernu prvoligašku pobjedu u svom debiju protiv "Karlovca"?

- Bila je tek mala proslava u krugu prijatelja u Labinu. Ništa spektakularno, nisam takav tip koji će divljati okolo. Uostalom, za ovu pobjedu zasluge pripadaju igračima i kompletnom timu, Zoranu Moravcu, Željku Petroviću i fizioterapeutu Marijanu Brkljači. Svi smo mi dio tima. Ja ostajem čvrsto na zemlji, jer sam svjestan onoga što nas čeka u iduća tri kola do kraja polusezone. Neće biti lako doći do bodova - rekao je Valdi Šumberac. (R. C)

valdi šumberac trener sport nk istra 1961 nogomet