Uz Labinjane Novu godinu dočekalo i oko 1300 turista

Uz Labinjane Novu godinu dočekalo i oko 1300 turista

1.1.2009. // Barkun // Objavljeno u kategoriji Društvo

 Labinjani su Novu godinu dočekali u svojim domovima, nekom od restorana u njegovoj neposrednoj okolici, ili su masovnije pohodili u Rovinj, čiji doček na otvorenome tradicionalno privlači mnogo ovdašnjih ljudi, budući da se već nekoliko godina u Labinu ne organizira doček nove godine. Stoga je i u posljednjih satima već minule godine trg u starom Labinu bio lijepo osvjetljen, ali uobičajeno pust. Življe je bilo u Podlabinu, na Trgu labinskih rudara gdje je u režiji Grada postavljen šator ispod kojeg su, uz bosansku narodnu glazbu i grupu Mrga bend 2009. godinu dočekali pripadnici bošnjačke zajednice, ali i drugi građani Labina.

Desetak minuta prije pola noći ispred kršanskog kaštela pojavila se veća grupa Kršanaca, među kojima je bilo najviše djece s roditeljima, koji su novu godinu dočekali uz lijepi vatromet, kojim ih je počastilo Općinsko poglavarstvo, a druženje se potom uz šampanjac nastavilo do oko dva sata ujutro.

Uz Labinjane na Labinšćini je Novu godinu dočekalo oko 1300 stranih turista, uglavnom Talijana i Nijemaca, koji pet dana borave u tri hotela "Maslinice" u kojima su održane zabave samo za hotelske goste. (Barkun) 

nova godina proslava 2009