Usvojen akcijski plan izrade nove Kulturne strategije Grada Labina - Voditelj Mario Gigović

Usvojen akcijski plan izrade nove Kulturne strategije Grada Labina - Voditelj Mario Gigović

6.2.2019. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Kultura

Na sjednici Vijeća za kulturu Grada Labina, održanoj u utorak 5. veljače 2019. godine u maloj gradskoj vijećnici, prezentiran je i usvojen akcijski plan izrade nove Kulturne strategije Grada Labina. U izradi kulturne strategije Grada Labina za razdoblje od 2020. do 2030. sudjelovat će konzorcij sastavljen od predstavnika Grada Labina, kulturnih i obrazovnih ustanova, nezavisne scene, kreativnih industrija, lokalnog gospodarstva i turističkog sektora, kao i zainteresiranih pojedinaca koji će se moći prijaviti putem Javnog poziva koji će do kraja tjedna biti objavljen na službenim web stranicama Grada Labina.

Izradu će provoditi agencija „Supermark“, specijalizirana za komunikacijske strategije u kulturi, a voditelj izrade strategije je Mario Gigović, mag. produkcije i asistent na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu.

Za razliku od Odbora za kulturu koji osniva Gradsko vijeće, Vijeće za kulturu Grada Labina savjetodavno je tijelo Gradonačelnika u području kulture, a njegovi su članovi: Vinko Šaina, Zdravko Milić, Tea Bičić, Ljiljana Vlačić, Dean Zahtila, Mario Gigović, Melita Lasek Satterwhite, Silvia Fiamengo i Klaudia Barbić.

Sjednicu Vijeća za kulturu otvorila je zamjenica gradonačelnika Grada Labina, Federika Mohorović Čekada, koja je naglasila važnost izrade nove strategije. „Radi se o planu unapređenja sustava kulture u našem gradu općenito. Ovaj strateški dokument zamišljen je kao okosnica razvoja i promocije kulturnog i kreativnog stvaralaštva Labina kroz iduće desetljeće. U 2019. godini očekuje nas mnoštvo aktivnosti oko izrade Strategije, a prije upućivanja iste Gradskom vijeću, provest će se i postupak savjetovanja sa zainteresiranom javnošću. Vjerujemo da će Gradsko vijeće Strategiju usvojiti krajem 2019. godine.

grad labin labin kulturna strategija akcijski plan izrade agencija supermark mario gigović vinko šaina zdravko milić tea bičić ljiljana vlačić dean zahtila melita lasek satterwhite silvia fiamengo klaudia barbić federika mohorović čekada