Ususret novoj godini: Pulsko - raški trio Mistral svirao na pulskoj tržnici

Ususret novoj godini: Pulsko - raški trio Mistral svirao na pulskoj tržnici

30.12.2018. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Zabava

Što je fešta bez muzike, što je fešta bez spontane i vesele atmosfere. Tradicionalno se na pulskoj tržnici pred fešte, kao i pred ovo nadolazeće novogodišnje slavlje, počaste vjerne mušterije kakvim ukusnim brzim zalogajem, decom bijelog i crnog vina, a u posljednje vrijeme sve češće i dobrom akustičnom muzikom "s nogu".

Danas se je dodatni dobar štimung na tržnici pobrinuo pulsko-raški trio Mistral, donoseći Puležanima ugodne tonove kontrabasa, violine što u srce dira i harmonike koja diže na noge.

- Pa sviramo dosta po Puli, ovako za fešte, a često sviramo po Labinštini. Dosta nastupamo za turiste, kazuje nam na brzinu violinist Vineti Peruško u pauzi između pjesama na katu stare gradske ljepotice.

A onda se i Igor Krožnjak hvata harmonike, a Đordano Kos basa, i svirka može nastaviti dalje. Gosti kafića u tom skučenom prostoru rado i zaplešu na istarske evergrine, dalmatinske lako pamtljive pjesme i ostale hitove, a na vrijednim i brzim konobaricama je da izbjegavaju gužvu i na stolove sigurno donesu narudžbu.(Z. STRAHINJA)

mistral zabava mistral bend mistral