Usprkos špici sezone u Labinu 744 nezaposlene osobe

Usprkos špici sezone u Labinu 744 nezaposlene osobe

23.7.2009. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Društvo

Krajem lipnja pri Hrvatskom zavodu za zapošljavanje, Područna služba Pula evidentirano je 5.252 nezaposlene osobe. U usporedbi sa prethodnim mjesecom zabilježeno je smanjenje broja evidentiranih nezaposlenih osoba za 11%. U odnosu na isto razdoblje protekle godine broj evidentiranih nezaposlenih osoba veći je za gotovo 24%. Tijekom lipnja, a u usporedbi sa prethodnim mjesecom šest ispostava Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područna služba Pula bilježi pad registrirane nezaposlenosti što je isključivo odraz turističke sezone.

Jedino je Buzet, koji nije usko vezan za turizam, zadržao postojeću nezaposlenost. Usporedivši ovogodišnji lipanj u odnosu na prošlogodišnji, pravo na novčanu naknadu koristi 19% više evidentiranih nezaposlenih osoba.

U labinskoj ispostavi evidentirane su 744 nezaposlene osobe te je labinska ispostava Hrvatskog zavoda za zapošljavanje na drugom mjestu u Istri po broju nezaposlenih. Analizirajući nezaposlene osobe prema razini obrazovanja u labinskoj ispostavi 52 nezaposlenih nema završenu osnovnu školu, dok 175 nezaposlenih ima završenu osnovnu školu. Srednju školu u trajanju tri godine ima 296 evidentiranih nezaposlenih osoba, dok srednju školu u trajanju četiri godine ima 161 nezaposlena osoba.

Završenu višu školu ima 35 nezaposlenih dok je 25 nezaposlenih sa završenim fakultetom.

HZZ labin nezaposlenost radno mjesto zavod za zapošljavanje standard turizam HZZ ispostava labin