Prvi maj M - Prvi maj

Uspostavljena suradnja između Rockwoola i sindikata

Uspostavljena suradnja između Rockwoola i sindikata

10.7.2008. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Društvo

«Unatoč problemima koje smo imali od samog dolaska na ovo područje, Rockwool je štitio interese radnika, plaće smo im redovite isplaćivali a njihova zaštita na radu je jedan od naših prioriteta» poručio je Marco Boi, tehnički direktor Rockwoola na jučer održanom sastanku predstavnika Rockwoola i Sindikata Istre i Kvarnera.

Sastanku su od strane Rockwoola osim Boia nazočili Bartosz Stentoft, direktor tvornice i Smiljana Hrvatin Jugovac, voditeljica ljudskih resursa. Sindikat Istre i Kvarnera predstavljali su predsjednik SIK-a Bruno Bulić i Marina Cvitić, voditeljica labinskog ureda SIK-a. za naš radio Marina Cvitić je izjavila (Prilog Marina Cvitić).

 

Obje strane izrazile su zadovoljstvo da je sindikalno organiziranje radnika proizašlo iz potrebe radnika za socijalnim dijalogom s poslodavcem kako bi dugoročno radili na očuvanju odnosno poboljšanju svojih prava. Prema riječima predstavnika SIK-a sindikat će promicati pravo na rad, pravednu plaću i sigurne uvjete rada. Tijekom susreta također se razmatrala mogućnost sastanka sindikalnih predstavnika s radnicima. Zajednički je stav socijalnih partnera da će se svi problemi rješavati otvorenim dijalogom te se očekuje korektna suradnja u cilju dobrobiti radnika.

Rockwool Marina Cvitić suradnja Sindikat radnici radno mjesto Marco Boi Bartosz Stentoft Bruno Bulić Smiljana Hrvatin Jugovac