Uspješni mladi labinski harmonikaši na međunarodnom susretu u Puli

Uspješni mladi labinski harmonikaši na međunarodnom susretu u Puli

3.5.2017. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Obrazovanje

Na 42. Međunarodnom susretu harmonikaša u Puli, koji se održao od 26. do 29.04. u Domu hrvatskih branitelja, naši učenici opet su osvojili lijepe nagrade.

Učenici u klasi Marije Vukoja Plavčak: Matea Hrelja, Noemi Juričić i Petar Vorano natjecali su se u B2 kategoriji, do 13 godina starosti. Najzapaženiji rezultat ostvarila je Matea Hrelja, učenica 5. razreda. Osvojila je izvrsno 2. mjesto i 1. nagradu, s 96 bodova u jakoj konkurenciji između 20 mladih harmonikaša iz cijelog svijeta. Matea je osvojila i pehar za visoki plasman.

Petar Vorano, učenik 5. razreda ostvario je visoku 2. nagradu i 8. mjesto s 89,67 bodova.

Noemi Juričić, učenica 4. razreda zaslužila je 2. nagradu i 13. mjesto osvojivši 85 bodova, što je veliki uspjeh s obzirom da je Noemi bila među najmlađim natjecateljima u toj kategoriji. Za Petra i Noemi je ovo natjecanje bilo veliko i vrijedno iskustvo, jer su prvi put sudjelovali na toj manifestaciji.


Međunarodni susret harmonikaša iz godine u godinu okuplja sve veći broj harmonikaša iz cijelog svijeta, solista, komornih sastava i orkestara. Natjecatelje je ocjenjivala međunarodna komisija u sastavu istaknutih pedagoga i harmonikaša. Još jednom čestitke Matei, Petru, Noemi i njihovoj profesorici Mariji Vukoja Plavčak. Bravo!

 

Link

 

uš matko brajša rašan harmonika harmonikaši Matea Hrelja Noemi Juričić Petar Vorano