„Uspjeh je rezultat mudra izbora, dobre pripreme i hrabra čina.“ 9. svibnja, obilježen Dan Škole „Ivo Lola Ribar“ Labin

„Uspjeh je rezultat mudra izbora, dobre pripreme  i hrabra čina.“ 9. svibnja, obilježen Dan Škole „Ivo Lola Ribar“ Labin

10.5.2012. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Obrazovanje

9. svibnja svečano smo obilježili naš dan - Dan škole. Svečanoj priredbi prethodile su sportske aktivnosti na školskom dvorištu. U prigodan program, koji je vodila učenica Dijana Tanjić, uvela nas je Rafaela Blažina pjesmom „U novi svijet" uz pratnju školskog zbora. Dobrodošlicu svim gostima, učenicima, učiteljima, članovima Školskog odbora, Vijeća roditelja, Vijeća učenika, predstavnicima Grada Labina, dogradonačelnici gđi. Eni Modrušan i gosp. Brunu Hrvatinu zaželio je ravnatelj škole, gosp. Miro Alilović koji je istaknuo niz aktivnosti koje su se tijekom godine u školi odvijale. Posebno je naglasio realizaciju projekta „Moja učionica" te izvanredne uspjehe naših učenika na ovogodišnjim natjecanjima. Sve navedene aktivnosti gosti su istovremeno mogli pratiti na power point prezentaciji.

Program je nastavljen scenskom igrom „Neki drugi svjetovi" kojom se naša dramska družina predstavila na županijskom susretu Lidrano, a svoje su literarne radove predstavili i učenici sudionici općinsko - gradskog susreta. Nakon toga svojim su nas glasovima i pjesmom ponovno oduševile Inga Silić izvedbom pjesme „Malo mi za sriću triba" i Mirea Franković pjesmom „Osjećaš li ljubav tu?" uz pratnju zbora. 

Uslijedila je svečana podjela pohvalnica i zahvalnica najuspješnijim učenicima i njihovim mentorima sa županijskih natjecanja. Ravnatelj, gosp. Miro Alilović je posebno  pohvalio i nagradio učenika  sedmog razreda Viliama Vojića, koji je na županijskim natjecanjima osvojio prvo mjesto iz geografije i dva druga mjesta iz kemije i biologije, te njegove mentorice učiteljice Ondinu Franković, Mariju Karužić i Anu Durbić Malinarić. Pohvalu i nagradu dobio je i učenik četvrtog razreda PŠ Kature Filip Brenković za osvojeno prvo mjesto na županijskom natjecanju iz matematike kao i njegova mentorica učiteljica Natalija Bastijanić. Posebnu pohvalu dobili su i članovi naše eko grupe - Elena Miletić, Massima Milevoj, Antonio Bembić, Roberto Diminić i njihova mentorica Ana Durbić Malinarić, koji su nas  nakon osvojenog prvog mjesta u županiji vrlo uspješno predstavili i na državnom natjecanju. Nakon čitanja prigodnog literarnog rada „Djeca - čuvari prirode" uslijedilo je svečano podizanje zelene zastave čime smo na simboličan način označili nastavak puta naše eko škole. Pozitivnom porukom pjesme „Nek svud ljubav sja" školski je zbor označio kraj svečane priredbe.

 

OŠ `Ivo Lola Ribar`

 

oš ivo lola ribar dan škole djeca obrazovanje