Uskoro početak asfaltiranja na Kapelici, obnavlja se cesta za Presiku

Uskoro početak asfaltiranja na Kapelici, obnavlja se cesta za Presiku

3.2.2023. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Ostalo

U Maloj vijećnici Grada Labina jutros je održan sastanak gradonačelnika Grada Labina Valtera Glavičića, pročelnice Upravnog odjela za prostorno uređenje, zaštitu okoliša i izdavanje akata za gradnju, Anamarije Lukšić i v.d. pročelnice za komunalno gospodarstvo i upravljanje imovinom Nataše Višković sa ravnateljem Županijske uprave za ceste, Davidom Stankićem, voditeljicom odjela za održavanje županijskih i lokalnih cesta ŽUC-a Biserkom Griparić te predstavnicima izvođača radova na trenutno jednom od većih gradilišta u Labinu, cesti kroz naselje Kapelica, kao i predstavnicima Vodovoda Labin kao jednim od subjekata također uključenog u radove na ovoj dionici ceste.

Upravo su predstavnici svih danas prisutnih subjekata uključeni u gore spomenutu investiciju Županijske uprave za ceste i Grada Labina te je ovo bila prilika da se dogovore još neki detalji oko radova kroz naselje Kapelica ali i termin početka obnove ulice Paolo Sfeci.

„Današnji sastanak, odnosno koordinacija sa izvođačima i investitorima bila je prilika da porazgovaramo o dinamici radova koji se odvijaju na Kapelici. Veoma zahtjevna dionica za izvođenje svakodnevno pod prometom i uz svu novu infrastrukturu koja se gradi, od kanalizacije, vodovoda, rasvjete itd. zaista je jedan projekt koji smo dugo čekali, a sada i privodimo kraju. Upravo zbog naših građana i žitelja Kapelice koji uz svo razumijevanje za kompleksnost investicije, očekuju skori završetak radova, ono o čemu smo najviše i razgovarali jest zahtjev Grada Labina da se dinamika radova na toj dionici podigne u „petu brzinu“ i kvalitetno zaokruži ova priča. Očekuje se kako će krajem veljače započeti prvo polaganje asfalta i primicanje kraju ove investicije teške ukupno gotovo dva milijuna eura kroz dvije faze, a obnovljeni kolnik, infrastruktura i novi nogostup povezat će cijelu Kapelicu, od rotora do Morčaka. Razgovarali smo i o drugoj investiciji Županijske uprave za ceste u Labinu koja kreće za desetak dana, radi se o obnovi ulice Paolo Sfeci, odnosno ulice koja spaja Titov trg u Starom gradu i naselje Presika.“ – istaknuo je gradonačelnik Glavičić nakon održanog sastanka

asfaltiranje presika anamarija lukšić biserka griparić nataša višković žuc david stankić