Uskoro natječaj i dodjela prvih parcela za gradnju kuća mladim obiteljima

Uskoro natječaj i dodjela prvih parcela za gradnju kuća mladim obiteljima

15.7.2022. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Dobro je znati

Na Gradskom vijeću održanom ove srijede donesena je još jedna zanimljiva odluka kojom se dodatno pojačavaju demografske mjere Grada Labina i mladim obiteljima daje nesvakidašnja mogućnost lakšeg ostvarenja svojih snova.

Naime, donesena je odluka o raspisivanju javnog natječaja za osnivanje prava građenja na nekretninama u vlasništvu Grada Labina radi izgradnje obiteljskih kuća. Radi se o već poznatom projektu Grada Labina kojom će u prvoj fazi mladim obiteljima biti ponuđene četiri građevinske parcele u naselju Marcilnica na rok od 99 godina sa pravom građenja kako bi na istima bile izgrađene njihove obiteljske kuće.

Ono što je važno naglasiti kako će iste biti ponuđene sukladno donesenoj odluci i jasnim uvjetima propisanim u natječaju. Jedinstvena je to demografska mjera kojom Grad Labin konkretno nastoji promijenit negativan trend demografije prisutan u svakom kutku države, a kojom mlade obitelji dobivaju veliki početni „vjetar u leđa“ pri rješavanju svog stambenog pitanja.

Za prve četiri parcele napravljen je i procjembeni elaborat na temelju kojeg je određen iznos prava građenja koji će nakon deset godina korištenja terena biti uračunat u otkupnu cijenu ako se korisnici odluče na kupnju terena i upis vlasništva.

Natječaj će biti objavljen uskoro, nakon objave službenih novina i stupanja akta na snagu. 

natječaj parcele nekretnine