Uska prometnica kojom mnogi Labinjani stižu na more u lošem je stanju: SANACIJA CESTE GODOLIĆI - PRTLOG KREĆE IDUĆE GODINE

Uska prometnica kojom mnogi Labinjani stižu na more u lošem je stanju: SANACIJA CESTE GODOLIĆI - PRTLOG KREĆE IDUĆE GODINE

1.7.2019. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Društvo

Vijećnica Alenka Verbanac (IDS), inače iz Prtloga, upozorila je na labinskom Gradskom vijeću na loše stanje oko tri kilometra dugačke ceste Gondolići – Prtlog po kojoj mnogi Labinjani, uz turiste, odlaze na kupanje.


 Na njoj se teško mimoilaze dva automobila, a tijekom ljetnih mjeseci problem sigurnosti još je izraženiji. Znam da je riječ o županijskoj cesti, koja nije u ingerenciji Grada, pa me zanima može li Grad apelirati prema Županijskoj upravi za ceste kako bi se ove cesta sanirala i proširila, pitala je Verbanac te usput pohvalila gradski Odjel za komunalne djelatnosti, koji je reagirao nakon njezinog pitanja na prošloj sjednici. Naime, u Prtlogu su u međuvremenu postavljene kante za otpad na više lokacija i sanirani su makadamski putevi.

Gradonačelnik Valter Glavičić odgovorio joj je da Grad ove godine ima sjajnu suradnju sa Županijskom upravom za ceste, pa je rekonstruirana dionica ceste u Vinežu, a pri kraju su radovi na proširenju ceste od ulaza u Rabac do mosta.

- Naša je želja da ŽUC iduće godine, u skladu sa svojim financijskim mogućnostima i u suradnji s nama, obnovi cestu u Kapelici, sanira glavni kolnik u Rapcu i naravno, dionicu ceste za Prtlog. Ukoliko ne bude sredstva za kompletnu sanaciju, sa ŽUC-om ćemo za početak dogovoriti jače korektivno održavanje, izgradnju malo širih bankina, jer tamo najveći problem nastaje nakon velikih kiša, kada oborine na cestu nabacaju tucanik. Pored toga, dogovorit ćemo sa ŽUC-om još neke radove, rekonstrukcije i proširenja na nekim točkama pojedinih cesta, zaključio je gradonačelnik Glavičić.

B.Biočić 

Prtlog prometnica sanacija cesta žuc