Urušio se strop hodnika Srednje škole Mate Blažine u Labinu!

Urušio se strop hodnika Srednje škole Mate Blažine u Labinu!

9.10.2008. // Barkun // Objavljeno u kategoriji Crna kronika

Danas prije podne urušilo se nekoliko metara stropa Srednje škole Mate Blažine u Labinu, ali srećom bez ikakvih posljedica za učenike, s obzirom da se to dogodilo za vrijeme nastave - doznali smo od zamjenika ravnatelja Zlatka Arapovića. U trenutku razgovora s njim došli su procjenitelji štete, pa se u ovom trenutku o njenoj visini ne može govoriti.

 

Žbuka sa stropa u zbornici te škole pala je i prije nekoliko godina, pa današnja repriza upozorava na dotrajalost školske zgrade, koju se potkraj četrdesetih godina proteklog stoljeća dovršili njemački zarobljenici koji su u početku boravili u nedovršenom objektu planiranom za bolnicu.

 

Preseljenje srednje škole na novu lokaciju aktualizirano je u više navrata u posljednjih tridesetak godina, ali su manjak novca i sve manji broj učenika bili glavni razlozi odustajanja od takvog razmišljanja. Vjerojatno je to i usporavalo bolje i temeljitije održavanje školske zgrade, na što će današnji nemili slučaj čelnike škole i Grada morati potaknuti na ulaganje više novca u njenu funkcionalnost. Hoće li se dotle labinskim srednjoškolcima prepručiti da u školu obvezno dolaze s kacigom na glavi?! (MM)

 

urušavanje strop Zlatko Arapović SŠ Mate Blažina šteta