Upriličen prijem za predstavnike iseljeničkih klubova iz New Yorka

Upriličen prijem za predstavnike iseljeničkih klubova iz New Yorka

13.8.2015. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

Danas je u Gradu Labinu upriličen tradicionalni prijem za iseljenike koji žive u SAD-u, a rodom su s Labinštine. Predstavnike iseljeničkih klubova „Rudar“ i „Istra“ iz New Yorka primili su gradonačelnik Grada Labina Tulio Demetlika i predsjednik Gradskog vijeća Grada Labina Valter Poropat.

 

Valter Poropat, predsjednik Gradskog vijeća Grada Labina zahvalio je predstavnicima iseljeničkih klubova na odazivu i zahvalio što daleko od svoga rodnog kraja njeguju domoću besedu, kanat i tanac našega kraja. Pohvalio je aktivan rad iseljeničkih klubova Istra i Rudar koji rade na dobrovoljnoj osnovi te istaknuo važnost okupljanja i uključivanja mladih naraštaja u njegovanje zavičajne tradicije.

 

Gradonačelnik Tulio Demetlika zaželio im je dobrodošlicu i ugodan boravak u svom rodnom kraju uz želju da tokom ovog tjedna poprate aktivnosti u povodu Dana Grada Labina. Spomenuo je dugogodišnju uspješnu suradnju grada i njegovih iseljenika te zahvalio što toliko godina njeguju i promoviraju tradiciju, kulturu, specifičnosti ovoga kraja u zemlji u kojoj žive i rade. Izrazio je zadovoljstvo da se sve više iseljenika ulaže u svoj rodni kraj, obnavljaju stare kuće u obiteljske kuće ili kuće za odmor. "Posebno nas vesele mladi ljudi koji pokazuju interes za rodni kraj svojih očeva i majki", rekao je. "Mi danas maksimalno podupiremo ured Istarske županije u New Yorku, da tamo riješite većinu administrativnih poslova i rasteretite se kad dođete doma na godišnji odmor", naglasio je Demetlika.

 

Ispred kluba „Rudar“ govorio je potpredsjednik kluba Gvido Bastijanić, te ispred Kluba žena „Istra“ Gracijela Bastijanić. Uz njih, prisutni su bili Danko Veselica, Anita Blašković i Danilo Balšković.

 

 

iseljenici dijaspora merikani demetlika prijem gracijela bastijanić anita blašković gvido bastijanić