Upriličen prijem za predstavnike iseljeničkih klubova iz New Yorka

Upriličen prijem za predstavnike iseljeničkih klubova iz New Yorka

14.8.2013. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

Danas je u Gradu Labinu upriličen tradicionalni prijem za iseljenike koji žive u SAD-u, a rodom su s Labinštine. Predstavnike iseljeničkog kluba „Rudar“, kluba „Istra“ i kluba žena „Istra“ iz New Yorka primili su gradonačelnik Grada Labina Tulio Demetlika i predsjednik Gradskog vijeća Grada Labina Valter Poropat.

 

Gradonačelnik Tulio Demetlika zaželio im je dobrodošlicu i ugodan boravak u svom rodnom kraju. Spomenuo je dugogodišnju uspješnu suradnju grada i njegovih iseljenika te zahvalio što toliko godina njeguju i promoviraju tradiciju, kulturu, specifičnosti ovoga kraja u zemlji u kojoj žive i rade.

 

Valter Poropat, predsjednik Gradskog vijeća Grada Labina zahvalio je predstavnicima iseljeničkih klubova na odazivu i zahvalio što daleko od svoga rodnog kraja njeguju domoću besedu, kanat i tanac našega kraja i tome uče najmlađe naraštaje.

Ispred kluba „Rudar“ govorio je potpredsjednik kluba Gvido Bastijanić, ispred kluba "Istra" Aldo Diminić te ispred Kluba žena „Istra“ predsjednica Elda Zupičić. Svi su pohvalili čistoću i uređenje našeg grada te njegov cjelokupni razvoj koji ide u pozitivnom smjeru. Gracijela Duras napomenula je kako se u New Yorku planira otvoriti Istarski kulturni Centar, a na inicijativu dosadašnjeg župana Ivana Jakovčića, koji je od velikog interesa ne samo za iseljenike iz Istre već i za domicilno stanovništvo.

 

iseljenici new york labinjani prijem demetlika valter poropat