Unutarstranački izbori u SDP-u

Unutarstranački izbori u SDP-u

11.11.2013. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Politika

Željko Ernečić novi  je predsjednik labinskog SDP-a izabran na subotnjim unutarstranačkim izborima. On je osvojio 60,5 posto glasova i tako pobijedio jedinog protukandidata Valdija Goba, koji je čelnik ogranka bio posljednjih osam godina. Glasalo je 50,5 posto članova stranke. Na konvenciji labinskog SDP-a 18. studenoga birat će se potpredsjednici te članovi Gradskog odbora. Za dva potpredsjednička mjesta kandidiraju Valdi Gobo, Valter Gobo, Daniel Mohorović i Aleksej Hrvatin. O održanim izborima za predsjednika stranke labinski će SDP-ovci više reći na današnjoj konferenciji za novinare sazvanoj za 13 sati.
Dosadašnji predsjednik Općinske organizacije SDP-a Svete Nedelje Mladen Vlačić ponovno je na unutarstranačkim izborima održanim u petak, izabran za prvog čovjeka ove stranke. Protukandidat mu je bio Branko Zulijani. Za potpredsjednicu je izabrana Alenka Tanjga.

Samo zajedništvom možemo stranci vratiti pozitivan duh, kazala nakon predaje kandidature za predsjednicu istarskog SDP-a Maja Šarić

"Više izjava moći ću dati nakon 14. studenog. kada i službeno započne proces promidžbe. Sada mogu jedino reći kako sam jako sretna zbog velike potpore  mojih  brojnih kolega, i ovim putem želim im se od srca na tome zahvaliti. Dužnost i želja većine članova je da SDP  postane  bolji, jači, demokratičniji, da naše članstvo postane jedinstveno i da kroz njegovo djelovanje na svim razinama, građanima Istre postane prepoznatljiva i bliska stranka koja prepoznaje probleme „običnih ljudi“ kakvi su uglavnom i članice/članovi SDP-a. Stvarno vjerujem  da u SDP-u  ima dovoljno snage da zajedništvom to i postignemo. Imamo puno novih i mladih članica i članova što nam daje veliku snagu i potencijal  za jačanje i homogeniziranje stranke. Samo zajedništvom možemo stranci vratiti pozitivan duh, poboljšati atmosferu i međuljudske odnose i jedino tako možemo izgraditi kvalitetan SDP koji će biti prepoznat i od članova i od građana.", izjavila je nakon predaje kandidature za predsjednicu Županijske organizacije SDP-a Maja Šarić. Nova čelnica istarskog SDP-a birat će se 21. studenoga, a uz Maju Šarić u igri je još i načelnica općine Fažana Ada Damjanac, dok je saborska zastupnica SDP-a Tanja Vrbat odustala od utrke za šeficu SDP-a.

izbori željko ernečić valdi gobo aleksej hrvatin unutarstranački izbori