Udruženje obrtnika Labin ima novog predsjednika

Udruženje obrtnika Labin ima novog predsjednika

19.2.2015. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Gospodarstvo

Nevenko Baćac iz Kukurini novi je predsjednik Udruženja obrtnika Labin, a za potpredsjednika je na sinoćnjoj konstituirajućoj sjednici Skupštine u novom mandatu 2014. - 2018. godine biran Fabio Juričić. Izabran je i novi Upravni odbor, a članovi Skupštine prihvatili su i izvještaj o radu Udruženja za prošlu godinu.

Stagniranje i pad gospodarskih aktivnosti i otežani uvjeti poslovanja uz veliki udio sive ekonomije i otežanu naplatu potraživanja i dalje su glavno obilježje poslovanja, a što se odrazilo i na smanjenje broja obrta, rečeno je u izvještaju o radu za prošlu godinu, kojeg je u odsutnosti dosadašnjeg predsjednika Udruženja Valtera Karlovića predstavila tajnica Alis Šaina.

Broj obrta je tako od 2008. pa do kraja prošle godine smanjen za 174; 2008. bilo ih je 796, a koncem 2014. godine 622. Upravo ovo je usmjerilo rad i aktivnosti Udruženja obrtnika Labin u prethodnom razdoblju, istaknula je Šaina te dodala kako je novi Zakon o obrtu donio  mnoge novine, koje su značajno utjecale na rad komorskog sustava, te je u 2014. godine bilo nužno prilagoditi se novoj financijskoj realnosti, prilagođavajući i mijenjajući prioritete u poslovanju.

Usprkos novim nepovoljnim okolnostima koje će znatno smanjiti mogućnost kvalitetne potpore našim članovima, raduje činjenica, a ovo izvješće o poslovanju i aktivnostima to i potvrđuje, da je Udruženje obrtnika prepoznato kao aktivni sudionik i partner našim članovima kao i institucijama lokalne zajednice, zaključuje se u izvještaju o radu za prošlu godinu. Udruženje obrtnika 204.godinu je završilo s viškom od nešto više od 2 tisuće kuna, odnosno ostvareni su prihodi u visino od 243.255 kuna, dok su rashodi iznosili 241.124 kune.

Novi predsjednik Udruženja obrtnika Nevenko Baćac, autoserviser iz Kukurini, o planovima Udruženja, odnosno svojima kao novog predsjednika kaže: (ton – Nevenko Baćac). No, dodao je: (ton – Nevenko Baćac 1). Na Skupštini su Nevenko Baćac, Fabio Juričić, Valter Karlović i Kristina Santaleza izabrani za predstavnike labinskog Udruženja obrtnika u Skupštini Obrtničke komore Istarske županije. Nove članove Skupštine Udruženja obrtnika Labin pozdravio je i labinski gradonačelnik Tulio Demetlika.

 

Link Radio Labin

 

 

udruženje obrtnika labin uo labin valdi karlović nevenko baćac