Udrugama i sportašima 3,4 milijuna kuna

Udrugama i sportašima 3,4 milijuna kuna

24.4.2019. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Politika

Tradicionalno godišnje potpisivanje ugovora o sufinanciranju rada udruga održano je danas u Velikoj vijećnici Grada Labina. Gradonačelnik Grada Labina Valter Glavičić i njegovi suradnici potpisali su više od 60 ugovora o sufinanciranju projekata i programa u 2019. te ugovore o sufinanciranju rada sportskih klubova i udruga. Tim putem Grad Labin u 2019. izdvaja više od 3,4 milijuna kuna za područja od kulture pa do socijale.

Grad Labin podupire rad udruga i klubova, neprofitnih organizacija koje svojim djelovanjem doprinose civilnom društvu na našem području. Također, sufinancira se i djelovanje Klubova studenata Istre koji djeluju u gradovima u kojima su brojni studenti s područja Grada Labina. 

„Raduje me što u našem gradu djeluje ovoliki broj udruga i klubova koji su na sebe preuzeli jedan ogroman zadatak, a to je da doprinose razvoju civilnog društva i skrbe o različitim grupama naših građana. Hvala vam na tome. Bogatstvo koje Grad Labin ima kroz vas, kroz ljude koji se nesebično daju u djelovanju udruga i razvoju civilnog društva, jest zaista nemjerljivo“ – naglasio je gradonačelnik Glavičić

Bila je ovo prilika da prisutni ukratko predstave rad svojih udruga ali i planove za budućnost. Naglasili su važnost provedenih natječaja i dodijeljenih potpora za udruge koje nisu profitabilne.

udruge financiranje sport civilno društvo