Udruga Dodir nade predstavlja internetsku stranicu

Udruga Dodir nade predstavlja internetsku stranicu

9.12.2015. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Društvo

S ciljem unaprjeđenja kvalitete života starijih i nemoćnih osoba te osoba s invaliditetom u svojoj lokalnoj zajednici, kao i njihovih obitelji, Udruga Dodir nade izradila je on-line komunikacijsku platformu za promicanje vaninstitucionalne skrbi i njege za starije i nemoćne osobe, kao i osobe s invaliditetom, odnosno uspostavila informacijski sustav za lakše informiranje korisnika o postojećim uslugama u lokalnoj zajednici.

 

Širokom promocijom platforme informirat će se potencijalni korisnici o mogućnosti posudbe skupih medicinskih pomagala kroz „Posudinicu pomagala“, s ciljem osiguravanja dostupnosti potrebnih pomagala svim korisnicima, bez obzira na njihov socijalni status.

 

Kako bi se istovremeno osigurali potrebni ljudski resursi u lokalnoj zajednici za pružanje vaninstitucionalne skrbi, promovirat će se i prilike za zapošljavanje u sustavu vaninstitucionalne skrbi, osobito za dugotrajno nezaposlene i teško zapošljive skupine žena. Putem platforme, ovoj ciljanoj skupini korisnika pružit će se potrebne informacije o mogućnostima osposobljavanja za poziv njegovateljice/gerontodomaćice.

 

Udruga je izradila i bazu podataka njegovateljica za područje Labinštine, čime će biti olakšana medijacija između krajnjih korisnika i njegovateljica.

 

''''Potražite nas na http://www.udn.hr/, saznajte tko smo, što smo i čime se bavimo. Saznajte kako postati član/ica udruge, volonter/ka udruge, njegovateljica/gerontodomaćica, kako posuditi pomagalo…'''', poručuju iz Udruge.

 

Ovaj projekt sufinanciran je iz Proračuna Istarske županije za 2015. godinu, iz Proračuna Općine Kršan, Općine Raša i Grada Labina.

 

 

udruga dodir nade dodir nade volonter starije osobe nemoćne osobe