Učitelji labinske glazbene škole prenijeli svoja iskustva kolegama iz Splitsko-dalmatinske županije

Učitelji labinske glazbene škole prenijeli svoja iskustva kolegama iz Splitsko-dalmatinske županije

20.1.2015. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Obrazovanje

Učitelji Osnovne umjetničke škole Matka Brajše Rašana održali su kolegama učiteljima teorijskih glazbenih predmeta Splitsko-dalmatinske županije zanimljivo predavanja pod nazivom „Istarska iskustva u promociji glazbenog obrazovanja“. Stručno vijeće učitelja glazbe održano je u splitskoj Glazbenoj školi Josipa Hatzea. Dalmatinskim kolegama privremena ravnateljica labinske škole Melita Lasek i učitelj Marijan Atanacković predstavili su školu i projek Comenius – multilateralna školska partnerstva, odnosno suradnju s praškom Umjetničkom školom Hostivar i školom Jana Cikkera iz slovačke Banske Bistrice.

Učiteljica Đenana Levak iznijela je primjere dobre prakse u radu glazbene igraonice, ukazavši na probleme, ali i na sve čari i ljepote rada s djecom predškolske dobi.  Središnji dio predavanja, u realizaciji učitelja Nikole Lovrinića, stavio je u središte socijalne aspekte i kreativne metodičke postupke u suvremenoj koncepciji nastave solfeggia te školski kviz Sol-Fa-Labin. U sklopu završnog dijela Stručnog vijeća održana je radionica s učenicima III. i IV. razreda osnovne glazbene škole, koja je imala za cilj simulirati kviz koji će se ove školske godine po peti put održati u labinskoj umjetničkoj školi.

Kako su istaknuli autori Atanasković – Levak – Lovrinić, želja je konstantno isprobavati i izmjenjivati nove igre, kako bi kviz iz godine u godinu zadržao svoju kvalitetu i interes, zavirujući uvijek iznova u Euterpin svijet i ne ispuštajući iz vidokruga niti jedno od uporišta u četverokutu: učenici – učitelji – roditelji – društvena zajednica.  Svjesni potrebe za trajnim usavršavanjem kako bi učenicima uspješno prenosili znanje i ljubav prema glazbi, učitelji su stručno vijeće završili kratkom ali poticajnom diskusijom, pohvalivši labinske predavače koji su ih potaknuli na jedno novo viđenje cjelokupnoga glazbenog obrazovanja.

 

 

oug matka brajše rašana glazbena škola melita lasek nikola lovrinić obrazovanje glazba