Učenici Srednje škole Mate Blažine sudjelovali u projektu „Europski kviz o novcu“

Učenici Srednje škole Mate Blažine sudjelovali u projektu „Europski kviz o novcu“

22.3.2018. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Obrazovanje

„Europski kviz o novcu“, projekt Europske bankarske federacije, organizirao se je ove godine po prvi put kao natjecanje u cijeloj Europi povodom Svjetskog i Europskog tjedna novca kako bi se unaprijedila razina financijske pismenosti mladih. Uz podršku Agencije za odgoj i obrazovanje, Hrvatska udruga banaka u suradnji sa  Štedopisom  organizirala je „Europski kviz o novcu“ za učenike od 13 do 15 godina.  Najvažniji je cilj natjecanja da učenici nauče dodatne pojmove financijske pismenosti ili potvrde svoje znanje te da vježbaju timski rad odgovarajući na pitanja. Kviz se je održao na nacionalnoj i europskoj razini putem internetske veze 16. ožujka 2018. kada su se istovremeno natjecali svi prijavljeni razredi ili timovi učenika iz Hrvatske.


Iz naše škole prijavili su se učenici I.d razreda, podijeljeni u dva tima pod nazivom „Suljage“ i „Boh je veli“ i ekipa učenika iz I.e razreda pod šifrom „Kurenta tehničari“. Nakon dinamičnog kviza koji se je rješavao putem on line Kahoot! Paltforme i YouTube kanala, i u kojem je na nacionalnoj razini sudjelovalo 264 tima iz 140 škola, školski je poredak sljedeći:


1.    Suljage 11. mjesto
2.    Kurenta tehničari 32.
3.    Boh je veli 159 mjesto.
Predsjednica komisije zanimljivog natjecanja bila je profesorica Orijana Tenčić,  a članovi profesorica Gabriela Dundara i knjižničarka Majda Milevoj Klapčić. Za tehničku podršku i rad na našoj novoj interaktivnoj ploči bio je zadužen profesor Nedjeljko Mandić.
Čestitamo pobjednicima iz Gimnazije Antuna Vrančića iz Šibenika koji će na put u Bruxelles gdje će se natjecati 60-ak nacionalnih finalista, a sljedećoj generaciji natjecatelja iz naše škole zaželimo puno uspjeha sljedeće godine.
(Tekst i foto: Majda Milevoj Klapčić)
srednja škola mate blažina natjecanje kviz europski kviz o novcu