U Zračnoj luci Puli dogovorili niz novih međunarodnih linija

U Zračnoj luci Puli dogovorili niz novih međunarodnih linija

2.2.2016. // iPress // Objavljeno u kategoriji Dobro je znati

Čak osam novih međunarodnih linija, uz zadržavanje svih dosadašnjih i pojačanje dviju linija, najavljuju za sezonu 2016. u Zračnoj luci Pula.

Za sada su, kako saznajemo od voditelja Komercijalnog sektora Deana Boljunčića, s kompanijama Thomson Airways, Finnair, Easyjet, Express Airways, Germanwings i Croatia Airlines potvrđene linije prema britanskoj regiji East Midlands, finskom Helsinkiju, Hamburgu, Bremenu i Stuttgartu u Njemačkoj, Parizu i Toulouseu u Francuskoj i švicarskom Zürichu.

Prema ugovoru s Air Lingusom i Jet2.com pojačat će se veza s Dublinom i Manchesterom, uvođenjem dodatnih linija četvrtkom.

- Ovo su sada potvrđene najave, međutim, intenzivno se radi na uspostavi još nekoliko destinacija i nekoliko zrakoplovnih prijevoznika, kaže Boljunčić.

Što se tiče povrata putnika s ruskog i ukrajinskog tržišta, koje je uvođenjem viznog režima značajno podbacilo, od Boljunčića saznajemo da se predstavnik Zračne luke Pula upravo vratio s radionice održane u Moskvi na temu suradnje hrvatskih i ruskih turističkih tvrtki, a koja je bila organizirana od strane Hrvatske turističke zajednice. - Zaključak radionice jest povećana potražnja za Hrvatskom, a ponajviše za Istrom, te se do kraja ožujka mogu očekivati dodatni charter letovi uz postojeće redovne letove prema Rusiji. Krajem 2015. naš dugogodišnji partner Siberian airlines najavio je povećanje letova iz Moskve za Pulu za 43 posto, s mogućnošću uspostave dodatnih letova i dodatnih odredišta. Tržište Ukrajine je zasad nepromijenjeno i mogu se očekivati slični rezultati kao i u 2015. godini, navodi Boljunčić.

U Zračnoj luci u tijeku su i infrastrukturalne investicije, koje teku prema planu. Najvažnija je prilagodba postojećeg terminala budućim schengenskim zahtjevima, što podrazumijeva kompletnu rekonstrukciju i modernizaciju postojećeg prostora međunarodnog odlaska.

 

Sljedeća važna investicija za podizanje kvalitete usluge za putnike je rekonstrukcija postojećeg ugostiteljskog objekta u prostoru međunarodnog odlaska, koji će organizirati kao snack bar, a u kojem će se posluživati svježe pripremljena hrana istarskog podrijetla. - Planirane investicije iznose oko 4,5 milijuna kuna, s rokom završetka radova 1. ožujka, a svakako je važno napomenuti da će cjelokupna investicija biti pokrivena vlastitim sredstvima, što je izvrstan pokazatelj stabilnog poslovanja Zračne luke Pula, zaključuje Boljunčić. (iPress)

 

 

zrakoplov putovanje zračna luka pula pula