U travnju manji broj nezaposlenih u Labinu

U travnju manji broj nezaposlenih u Labinu

18.5.2010. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

U travnju 2010. godine na području Grada Labina evidentirano je 605 nezaposlenih osoba od čega 58% žena. U odnosu na prethodni mjesec broj nezaposlenih smanjio se za 16,7% ili za 121 nezaposlenog. U odnosu na mjesec travanj 2009. godine, broj nezaposlenih  u travnju  2010. godine veći je za 17%. U strukturi nezaposlenih osoba prema razini obrazovanja 37,7% nezaposlenih ima srednju školu (III stupanj, KV i VKV), 22% osnovnu školu  i  21% srednju školsku spremu u trajanju do 4 godine i više. Visoko obrazovane osobe imaju udio od 3,9% u ukupnom broju nezaposlenih u Gradu Labinu.           

 

Ukupan broj nezaposlenih u Zavodu za zapošljavanje -Ispostava Labin, u travnju iznosio je 1062 od čega je 54,1% nezaposlenih žena. Ispostava Labin, u travnju 2010. godine bilježi pad registrirane nezaposlenosti od 16%. Od ukupnog broja traženih radnika po djelatnostima - 206 radnika, u Ispostavi  Labin, u travnju 2010. godine, najveći broj traženih radnika njih 72% odnosi se na radnike u djelatnosti pružanja smještaja te priprema i usluživanje hrane, 15% radnika potražuje prerađivačka industrija, a 7% trgovina. Preostalih 6% potražuju slijedeće djelatnosti: ostale uslužne djelatnosti, administrativne i pomoćne uslužne djelatnosti, opskrba električnom energijom, plinom, parom i klimatizacija, prijevoz i skladištenje, umjetnost, zabava i rekreacija i obrazovanje.

 

Od ukupnog broja zaposlenih osoba (242) sa evidencije Ispostave Labin, u travnju 2010. godine, 63% nezaposlenih zaposleno je u djelatnosti pružanja smještaja te pripremi i usluživanju hrane, 22% zaposleno je u prerađivačkoj industriji, 6% u trgovini, 2% u obrazovanju i 2% u djelatnosti zdravstvene zaštite i socijalne skrbi. Preostalih 5% zaposleno je u građevinarstvu, umjetnosti, zabavi i rekreaciji, administrativnim i pomoćnim uslužnim djelatnostima, prijevozu i skladištenju, stručnim, znanstvenim i tehničkim djelatnostima, informacijama i komunikacijama, financijskim djelatnostima i djelatnostima osiguranja, poslovanju s nekretninama i poljoprivredi, lovu i šumarstvu. Od ukupnog broja zaposlenih osoba sa evidencije u Ispostavi Labin, u travnju 2010. godine, zaposleno je  78% žena. Na određeno vrijeme zaposleno je 99% nezaposlenih, a 1% zaposleno je na neodređeno vrijeme.

Foto:ilustracija/wikispaces.com

 

nezaposlenot društvo standard radno mjesto posao radnici siromaštvo hzz