U tijeku natječaj za najbolju kratku priču inspiriranu Labinskom republikom i rudarskom tradicijom Labinšćine

U tijeku natječaj za najbolju kratku priču inspiriranu Labinskom republikom i rudarskom tradicijom Labinšćine

2.2.2021. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

Povodom 100-te obljetnice Labinske republike Grad Labin u suradnji s Gradskom knjižnicom Labin raspisuje Natječaj za najbolju kratku priču. Tema natječaja je: „100 X SRETNO!“ inspirirana 100-tom obljetnicom Labinske republike te stoljetnom rudarskom tradicijom Labinšćine. Natječaj je otvoren do 2. ožujka 2021.

Propozicije natječaja:
 
1. prijaviti se mogu autori/autorice koji pišu na hrvatskom, bosanskom, talijanskom, srpskom ili slovenskom jeziku te cakavicom/čakavicom).
 
2. prihvaćaju se isključivo priče koje nisu nigdje prethodno objavljene (uključujući Facebook stranice i blogove).

3. priča može imati najviše 9000 znakova (s prazninama), odnosno najviše do 5 kartica teksta.

4. jedan/a autor/autorica može sudjelovati samo s jednom pričom.
 
5. priče se šalju na adresu e-pošte natjecaj@labin.hr uz naznaku „Za natječaj 100 X SRETNO!“.

6. priče moraju biti spremljene u standardnom digitalnom tekstualnom formatu (Ms Word  .doc ili .docx, RTF ili TXT te PDF) te poslane kao privitak e-pošti. 

U nazivu priloženog dokumenta potrebno je istaknuti samo naziv priče, a osobni podatci autorice/autora ( puno ime i prezime,  adresa e-pošte i broj telefona) šalju se u zasebnom dokumentu (dodatku).

Kratke priče izabrat će žiri i dodijeliti prvu, drugu i treću nagradu:

1. Bon za kupnju knjiga u visini od  1.000,00 kn,  godišnja članarina u Gradskoj knjižnici Labin, poklon paket Grada Labina „100 X SRETNO!“.

2.  Bon za kupnju knjiga u visini od 750,00 kn, godišnja članarina u Gradskoj knjižnici Labin, poklon paket Grada Labina „100 X SRETNO!“.

3.  Bon za kupnju knjiga u visini od 500,00 kn, godišnja članarina u Gradskoj knjižnici Labin, poklon paket Grada Labina „100 X SRETNO!“.

Tri najuspješnije priče bit će objavljene na mrežnim stranicama Grada Labina, Gradske knjižnice Labin, profilima društvenih mreža Grada Labina, pročitane u eteru Radio Labina i objavljena na lokalnim portalima.

Ukoliko epidemiološke mjere dopuste, dodjela nagrada će se održati  u sklopu glazbeno poetske večeri na Krvove place na Vinežu, kao dio programa obilježavanja 100-te obljetnice Labinske republike koje će trajati od 2. ožujka 2021. do 8. travnja 2021.

Prijavom na natječaj autori su suglasni s uvjetima natječaja i pristaju na to da organizatori prikupljaju njihove podatke u svrhu organiziranja Natječaja za kratku priču.

Autori najboljih priča pristaju na objavu svojih priča na mrežnim stranicama i društvenim mrežama organizatora.

Sve podatke prikupljene za vrijeme trajanja natječaja organizatori će koristiti isključivo u svrhu ovog natječaja.

natječaj kratka priča rudarska baština najbolja kratka priča kova je nasa sretno labinska republika