U subotu maškare preuzimaju ključeve Grada Labina

U subotu maškare preuzimaju ključeve Grada Labina

12.1.2016. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Zabava

Tek što su završile božićno-novogodišnje svečanosti pred nama su zabavni i nepredvidivi karnevalski dani. Labinska udruga „Labinjonska kompanija – domoća folšarija“ kreće s bogatim programom koji ove godine traje nešto kraće nego inače jer Uskrs pada već 27. ožujka, a pusni utorak s kojim počinje korizma 9. veljače.

 

Tako će u subotu, 16. siječnja 2016. godine prekrstariti Labinšćinu kako bi se domogle ključeva Grada Labina i labinskih općina. Program preuzimanja ključeva Grada Labina predviđen je u 12,00 sati na Trgu labinskih rudara gdje će se tradicionalno toga dana podignuti pust. Ojačani gostima s riječkog područja i maškaranim skupinama iz Istre, labinske će maškare prirediti dobru zabavu i puno humora svim posjetiteljima.

 

Nakon Labina, u 14,30 sati preuzet će ključeve Općine Raša na trgu u Raši, a potom u 17,00 sati ključeve Općine Sveta Nedjelja na trgu u Sv. Nedelji. Iste večeri u Društvenom domu u Čepiću priredit će se maskenbal, a sve to pod pokroviteljstvom Grada Labina i Turističke zajednice Grada Labina te sponzorstvom općina Sveta Nedelja, Raša i Kršan.

 

Labinjonski đir, odnosno maškarana povorka Zelenicama održat će se u subotu, 6. veljače, a dan kasnije Folšarija će već po dvadeseti put sudjelovati na Riječkom karnevalu. Dječji maskenbal održat će se u utorak, 9. veljače u Sportskoj dvorani Mate Blažine, a tog će se dana spaliti i pust čime završavaju karnevalski dani.

 

 

maškare karneval ključevi ključevi grada pipica labinjonska kompanija domoća folšarija pust