U subotu Fešta Petrova, Festival OPG-a, poduzetništva i obrta i otvorenje 15. Labin Art Republike

U subotu Fešta Petrova, Festival OPG-a, poduzetništva i obrta i otvorenje 15. Labin Art Republike

27.6.2017. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Zabava

Labin Art Republika, petnaestu godinu za redom donosi dva mjeseca kulture, umjetnosti i zabave na ulice i trgove starogradske jezgre, a svečano otvorenje biti će  ove subote 1. srpnja.  Već nekoliko godina za redom otvorenje se poklapa s tradicionalnom labinskom feštom “Petrova”, koja je i ove godine upotpunjena Festivalom OPG-a, poduzetništva i obrtništva kojeg zajednički organiziraju Grad Labin  i Styria media grupa – Hrvatska koja uključuje Večernji list, Poslovni dnevnik i 24sata .

Cjelovečernji program zajedničkog obilježavanja ovih nekoliko događaja započinje u 19 sati na Titovom trgu u starom gradu Labinu, gdje će svoje usluge i proizvode prezentirati 30-tak poduzetnika, obrtnika i OPG-ova iz cijele Hrvatske. Istovremeno, u gradskoj će se loži otvoriti 6. galerija ekstra djevičanskog maslinovog ulja, gdje će se moći degustirati nagrađena ulja istarskih i  lokalnih proizvođača uvrštenih u svjetski priznati vodič FLOS OLEI , kao i vina popularnih vinara s Labinštine.

Uz domaće ugostitelje, za dobru hranu pobrinuti će se majstor kuhar Branko Ognjenović, akademik kulinarstva. Glazbeni program počinje u 19,00 sati, a čast da podizanjem zastave Labin Art Republike u 22,00 sata na Torionu iznad starogradskog trga, otvore ovogodišnje “ljeto u bojama COOLTURE” pripala je Gradskom orkestru Labin koji je svih ovih petnaest godina redovni sudionik manifestacije.

 Uz nastup Gradskog orkestra, očekuju nas nastupi Franka Kalca, Rafaela Santaleze, KUD-a Ivan Fonović  Zlatela, RKUD-a „Rudar“ Raša te  labinskih mažoretkinja.

Nakon što ovogodišnji “art” festival bude i službeno otvoren, posjetitelje “Petrove” nastavit će zabavljati popularni bend Crvena jabuka a da dobro raspoloženje potraje gotovo do jutra pobrinut će se Replay band.

 Istovremeno, pozornicom  kod Špine u srcu starogradske jezgre, odzvanjat će zvukovi u ritmu elektronske glazbe uz Twisted town.

Nekoliko metara niže, u crkvici Sv. Stjepana pored Narodnog muzeja Labin, biti će otvorena prva u nizu izložbi ciklusa «Uzlet mladih umjetnika».  Svoje radove će od dana otvorenja do 14. srpnja izlagati mlada likovna umjetnica Lora Lukež.

 

 

zabava petrova pučka fešta labin art republika lar crvena jabuka