U SUBOTU 7.4. u LAMPARNI BUDITE DIO POVIJESNOG DOGAĐAJA: Neponovljivih “20 LET” labinske scene UŽIVO

U SUBOTU 7.4. u LAMPARNI BUDITE DIO POVIJESNOG DOGAĐAJA: Neponovljivih “20 LET” labinske scene UŽIVO

5.4.2012. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Glazba

Uz šest aktivnih, samo za ovaj događaj ponovno će u svojim originalnim sastavima uživo zasvirati čak sedam “umirovljenih” bendova koji su obilježili zadnja dva desetljeća labinskog rock’n’rolla

 

 

Dobar glas o labinskoj alter rock sceni već se preko 20 godina širi van granica Istre. Od dana kada je vječno mladi Predrag Ljuna odsvirao “Albona, Albona”, a opaljeni alternativci Metal Guru svojim glazbeno-scenskim perforamceima krenuli beskompromisno gaziti crtu društvenih normi, u podrumima, garažama i napuštenim rudarskim kompleksima polako su nastajali najrazličitiji zvukovi, ritmovi, melodije... i tako sve do danas, kada se spotovi labinskih alter, indie i neo-folk grupa vrte na regionalnom MTV-u, a najmlađi predstavnici scene, žestoki teenageri “Storm” oduševljavaju publiku i žiri na najjačem hrvatskom demo festivalu.

 

Dvadeset godina – dvadeset bendova koji su ostavili traga – dvadeset pjesama koje će zauvijek ostati zabilježene na jednom mjestu, CD kompilaciji “20 let” – koja svoju veliku koncertnu prezentaciju ima na 7. Labin Uskrs rock festivalu, koji se ove subote, 7. travnja održava u labinskoj Lamparni.

 

Po mnogočemu je ovaj događaj povijesni – osim što se na kompilaciji nalaze neke snimke koje se ne mogu iskopati nigdje, pa čak ni u najdubljim kutevima globalne mreže popularno zvane Internet, za ovu se priliku ponovno okupilo i uživo će zasvirati čak sedam legendarnih bendova od kojih su neki svoje posljednje nastupe imali prije gotovo desetak godina! Naravno, tu su i aktivni i dobrom dijelu istarske alter rock publike poznati izvođači – jedinstveni neo-folkeri “Loell Duinn”, sjajni moderni grungeri “Soul Display”, indie rock internacionalci “The Orange Strips”, žestoki metalci “Grief Charsima”... da nabrojimo samo neke.

 

Velika koncertna promocija CD kompilacije i važnog jubileja za ovu snažnu scenu samo je početak obilježavanja “20 let” rokanja u Labinu. Novopokrenuta web stranica “labinskascena.com” biti će referentno mjesto za sve informacije vezane uz prošle, sadašnje i buduće događaje na sceni, a u planu je i snimanje dokumentarnog filma o alter zvuku ovog svakako posebnog grada.

 

 

Bendovi koji nastupaju:
LJUNA PREDRAG
THE DREKS
SCHOCK TREATMENT
PROTEST MOZGA
HOLIVUD RIBE
BREECH DEENOWER
WE STAND UNITED
THE ORANGE STRIPS
SOUL DISPLAY
STORM
LOELL DUINN
GRIEF CHARISMA
USELESS

 

Ulaz iznosi 20 kuna, a sav prihod od prodanih ulaznica te majici i CD-a "20 LET" služi za financiranje ovog projekta te za snimanje kratkog dokumentarnog filma o labinskoj glazbenoj sceni koji će se snimati i tokom samog subotnjeg koncerta.


Kompilacijski CD i majca će na koncertu koštati 50 kuna zajedno! Za sve ostale koji cd ne kupe na koncertu moći će isti naručiti putem web starnice www.labinskascena.com.

Cd "20 LET" - KOMPILACIJA LABINSKE SCENE 1991-2011 izdaje labinska nezavisna izdavačka kuća OSA MEDIA.

 

Info:

Facebook stranica

Facebook događaj

 

koncert 20 Let kompilacija cd majica Labinska scena web bendovi KUC Lamparna Istra Metal Guru Storm Soul Display Loell Duinn The Dreks Protest Mozga