U Starom gradu započela labinska Božićna bajka - GALERIJA FOTOGRAFIJA

U Starom gradu započela labinska Božićna bajka - GALERIJA FOTOGRAFIJA

20.12.2021. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

Zaigranog božićnog kolorita, ispunjena nježnošću i blagdanskom toplinom- ovogodišnja Božićna bajka u organizaciji TZG Labina i Grada Labina pretvorila je starogradsku jezgru Labina u jedinstveni Advent. Uz glazbu, neizostavno kuhano vino i blagdansku rasvjetu, najljepši mali Advent intimnog ugođaja povezuje dio grada od središnjeg, Titovog trga, do malenog Starog trga s okolnim uličicama koje odišu radosnim iščekivanjem Božića.  


Grad Labin poznato je umjetničko središte s tridesetak umjetničkih ateljea i galerija, stoga je i Advent prožet umjetnošću. Vizualni identitet Božićne bajke potpisuje domaća likovna umjetnica, akademska slikarica Alida Blašković Koroljević, koja je osmislila i ručno izradila sve dekoracije. Ukrasi su tematski i prostorno podijeljeni na nekoliko cjelina- uz prepoznatljive motive iz omiljenog baleta Orašar, koji je svojem mjesto pronašao tik uz renesansno pročelje nekadašnje Podestatove palače na Starom trgu, uspon do župne crkve Rođenja bl. Djevice Marije krase bomboni, šećerni štapići i baloni kojima upravlja Djed Božićnjak, a čije su košare nakrcane slatkišima. U jednom od izloga pronaći ćete i bajkovit zimski pejzaž, uz neizostavan starogradski motiv ulične mačke, uvijek spremne na poziranje posjetiteljima Labina.


Središnji dio Starog trga zauzima simpatično maleno božićno drvce, u čijem su kićenju sudjelovali i najmlađi Labinjani. Vidno uzbuđeni zbog nadolazećih blagdana, s neskrivenim ponosom stavljali su zlatne kuglice, a poneki su otkrili i svoje želje za poklone ispod bora. Predahnite na klupici s pogledom na trg u božićnom ruhu i uživajte u čaroliji blagdanskih lampica.


Prolaz do gradskih vrata Porta Sanfior vratit će vas u djetinjstvo i omiljene drvene snježno bijele konjiće za ljuljanje okružene slatkišima. Nostalgičan prizvuk minulih vremena pod voltom glavnog ulaza u grad ustupa mjesto suvremenom- svjetlosni tunel pravo je mjesto za fotografiranje i stvaranje trajnih uspomena na Božićnu bajku u Labinu.  


Nakon šetnje po starogradskoj jezgri, uživajte u glazbenom programu i nastupima lokalnih glazbenika  i okrijepite se ponudom lokalnih ugostitelja, a prigodne poklone i suvenire pronađite u kućicama udruge Mendula, Gradskog društva Crveni križ- Labin, Udruge osoba s invaliditetom  i Centra za inkluziju te udruge Trs. Ovogodišnji Advent ima i humanitarni karakter, uz tradicionalnu lutriju u organizaciji udruge Mendula, TZG Labina, LAG-a Istočna Istra i Grada Labina kojom se prikupljaju sredstva za liječenje Ree Martić. 

Galerija fotografija

božićna bajka labin grad labin tz labin badnjak božić