U Sipe baru izložba Marice Kicušić „Zaljubljivi princ Pikl“

U Sipe baru izložba Marice Kicušić „Zaljubljivi princ Pikl“

4.9.2013. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Kultura

U caffe bar galeriji Sipe u Starom gradu u tijeku je izložba mlade umjetnice Marice Kicušić iz Beograda pod nazivom `Zaljubljivi princ Pikl`. Autorica izložbe diplomirala je 2011. godine na Fakultetu primijenjenih umjetnosti u Beogradu, smjer grafika i knjiga. Aktivna je u crtanju, slikanju, animaciji, ilustraciji, digitalnog kolaža i slikanju murala. Učestvovala je na 30-ak međunarodnih izložbi, te je nagrađivana za animaciju, ilustraciju, ekslibris.
 

Izložba `Zaljubljivi princ Pikl` je zapravo serija radova nastala za potrebestudentskog projekta tv drame, biografske priče o neobičnoj ličnosti koja je živjela u 18. stoljeću u Njemačkoj. Princ Pikl (Hermann, FürstvonPückler-Muskau) bio je umjetnik, pisac, avanturist, ljubavnik, boem,nezaustavljivog i nemirnog duha, vječni skandal majstor koja je inspirirala autoričine digitalne kolaž-grafike. Kolaži su inspirirani tradicionalnim tehnikama grafike i obrađeni u digitalnom mediju. Prigušenih boja, konfuzne i ponekad tjeskobne kompozicije, ove slikekao iz snova vizualiziraju osjećaje kojima je Pikl bio prožet. Tijela i lica su također u službi tumača unutarnjih dešavanja; ona seizobličuju i skrojena su prema određenoj emociji, pokretom ili životnim nabojem, ali u suštini slave život i Pikla kao simbol nezaustavljive životne energije.

 

Izložba ostaje otvorena do 30. rujna.

caffe galerija Labin Marica kicušić Zaljubljivi princ Pikl Beograd grafika Fakultet primjenjenih umjetnosti kultura kolaž Sipe bar ljeto jesen izložba