U rujnu započinje ciklus radionica podrške roditeljstvu roditeljima djece s teškoćama u razvoju

U rujnu započinje ciklus radionica podrške roditeljstvu roditeljima djece s teškoćama u razvoju

17.8.2018. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Društvo


Poštovani roditelji,


s veseljem vas obavještavamo kako u rujnu u našem vrtiću po prvi puta započinjemo s ciklusom radionica “Rastimo zajedno Plus”. Radi se o programu ciljane podrške roditeljstvu roditeljima djece s teškoćama u razvoju, koji se u svom roditeljstvu često susreću s različitim dodatnim poteškoćama – proživljavaju više strepnje i stresa, više izazova i pobjeda i trebaju više informacija, više razumijevanja, više stručnog rada, više brige društva. Sve te „dodatke“ nazvali smo „plus“. Stoga su ove radionice namijenjene osnaživanju roditelja kako bi njihov dodatak roditeljstvu koje žive imao pozitivan predznak.


Program “Rastimo zajedno Plus” sastoji se od jedanaest konceptualno i tematski povezanih radionica koje se održavaju jednom tjedno u trajanju od dva sata i koje provode posebno educirani voditeljski timovi stručnjaka za podršku ranom razvoju. Program je besplatan, a radionicama se mogu priključiti majke i/ili očevi djece s teškoćama u razvoju u dobi do osam godina života bez obzira da li su djeca polaznici vrtića ili nisu. Obzirom da je Program kreiran tako da se svih 11 radionica nadovezuju jedna na drugu, toplo je preporučljivo i očekuje se da roditelji pohađaju svih 11 radionica u kontinuitetu. Na radionicama sudjeluje 8-12 roditelja, a koristite se različiti oblici rada, ovisno o cilju i sadržaju pojedine aktivnosti.


Glavni cilj Programa je stvoriti poticajno i osnažujuće okruženje u kojem roditelji s voditeljicama radionica i s drugim roditeljima razmjenjuju ideje o načinima na koje žive svoje roditeljstvo, upoznaju bolje sebe kao roditelja, prepoznaju učinkovite načine kako se nositi s dodatnim opterećenjima pod kojima žive, te se upoznaju sa znanstvenim stajalištima o razvojno poticajnoj interakciji roditelja i djeteta kao i o roditeljstvu na dobrobit djeteta i roditelja.


Prvi ciklus radionica u našem vrtiću započet će krajem rujna, a završetak se predviđa početkom prosinca. Radionice će voditi educirane voditeljice, psihologinja Anna Goreta Giannini i odgojiteljica Dajana Dobrić. Zainteresirani roditelji mogu se prijaviti već sada na broj 099 39 69 821 i rezervirati svoje mjesto, a o točnom datumu početka radionica bit će obaviješteni početkom rujna.


Obratite nam se s povjerenjem! Radujemo se zajedničkom druženju!


Dajana i Anna

dvlabin.hr


rastimo zajedno plus dv pjerina verbanac teškoće u razvoju radionice roditeljstvo Anna Goreta Giannini dajana dobrić