U Raši održana edukacija Udruge općina o EU fondovima

U Raši održana edukacija Udruge općina o EU fondovima

12.11.2018. // Raša.hr // Objavljeno u kategoriji Obrazovanje

Nakon što je Udruga općina provela kratko istraživanje o razvojnim potrebama  među općinama, krenule se edukacije u članicama Udruge. Jedna od prvih održana je u petak, 9. studenog 2018. g., u Općini Raša. 

Edukaciju o strateškom planiranju i mogućnostima financiranja projekata iz fondova Europske unije održao je direktor tvrtke Tetida Simon Ferjuc. Okupljene je  uvodno pozdravila raška općinska načelnica Glorija Paliska. Pohvalila je ovu inicijativu predsjednika Udruge općina Martina Baričevića te naglasila da se općine uvelike razlikuju jedna od druge po svojim kapacitetima za razvoj i samom geografskom smještaju.

Teme edukacije su se odnosile na mjere 4. i 7. Ruralnog razvoja, uvjetima prijave na Norveške fondove, program Interreg Central Europe, tehničku potporu EBRD—a i EIB-a, te ESCO modele. 


"Općine imaju najvažniju ulogu u opstanku ruralnog prostora jer su najbliže građanima, a projekte koje žele ostvariti jednostavnije je realizirati uz pomoć bespovratnih sredstava koja im stoje na raspolaganju", naglasio je Ferjuc


eu fondovi edukacija novac obrazovanje općina raša raša