U Rapcu održano državno prvenstvo barmena, a Dragana Franković nova predsjednica Hrvatske sekcije barmena

U Rapcu održano državno prvenstvo barmena, a Dragana Franković nova predsjednica Hrvatske sekcije barmena

27.4.2015. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Gospodarstvo

Hotel Valamar Sanfior u petak i subotu bio je domaćin 21. Državnog prvenstva barmena Vigor cup 2015., održanog u organizaciji Hrvatske sekcije barmena i Udruge poduzetnika u hotelijerstvu Hrvatske. U petak su se barmeni natjecali u klasičnom stilu pripremanja koktela.

Prvo mjesto pripalo je Juri Vojkoviću iz Splita, drugi je bio Luka Faflja s Raba, a treći Boško Curić iz Župe Dubrovačke.

Pobjednik će predstavljati Hrvatsku na Svjetskom prvenstvu barmena u Sofiji u Bugarskoj. Nagradu za najljepšu kreaciju osvojio je Dominik Šanko, a nagradu za najbolji stručni rad Mario Margaretić iz Dubrovnika. Drugog dana prvenstva održano je natjecanje barmena u flair, slobodnom stilu. Pobjedu je odnio Karlo Damjanić iz Pule, drugo je mjesto zauzeo Dušan Jagnjetović iz Požege, a treći je bio Kristijan Briješki iz Pule.

U Rapcu je za vrijeme održavanja državnog prvenstva održana i izborna skupština Hrvatske sekcije barmena, a za novu je predsjednicu izabrana Dragana Franković iz Rapca, koju nova dužnost izuzetno raduje: (ton – Dragana Franković).

 

Pojasnila nam je ona i što je sve potrebno za biti dobar barmen, koji prije svega mora puno ulagati u sebe i konstantno obogaćivati svoje znanje: (ton – Dragana Franković 1).

 

Više fotografija: Radio Labin

 

 

natjecanje barmena dragana franković barmen gospodarstvo turizam kokteli rabac