U POU Labin program osposobljavanja za obavljanje jednostavnih poslova kuhara/ice

U POU Labin program osposobljavanja za obavljanje jednostavnih poslova kuhara/ice

27.1.2017. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Društvo

U Pučkom otvorenom učilištu Labin održano je osposobljavanje za obavljanje jednostavnih poslova kuhara/ice. Obrazovanje je organiziralo POU Labin po verificiranom programu obrazovanja koji se sastoji od ukupno 180 sati nastave, od čega čak 100 sati praktične nastave. Program osposobljavanja za obavljanje jednostavnih poslova kuhara/ice financirao je Hrvatski zavod za zapošljavanje - Područni ured Pula u okviru mjera aktivne politike zapošljavanja "Obrazovanje nezaposlenih", "Za mlade" i "Za dugotrajno nezaposlene mlade".

Cilj mjere je povećanje razine zapošljivosti nezaposlenih osoba te usklađivanje potrebnih kompetencija s potrebama lokalnog tržišta rada. Tako je lokalno tržište rada postalo bogatije nekoliko osoba osposobljenih za jednostavne poslove kuhara/ice. Kompetencije stečene prilikom osposobljavanja omogućiti će polaznicima da se uključe u procese zapošljavanja, a neki od polaznika izrazili su i želju za daljnjim usavršavanjem i samozapošljavanjem.

Svi polaznicima je uručeno i službeno Uvjerenja o uspješno završenom programu osposobljavanja, koje se upisuje i u e-radnu knjižicu.

 

 

poslovi kuhar edukacija program osposobljavanja pou labin pučklo otvoreno učilište labin