U ponedjeljak otvorenje izložbe recikliranih radova

U ponedjeljak otvorenje izložbe recikliranih radova

14.11.2019. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

U sklopu edukativnih aktivnosti u sklopu projekta Zelene navike za održivu Labinštinu pozivamo vas na otvorenje izložbe recikliranih radova 18.11.2019. godine u Gradsku knjižnicu Labin s početkom u 11 sati. Izložba recikliranih radova organizira se u sklopu Europskog tjedna smanjenja otpada (od 16. do 24. studenog) a predstavljeni radovi su djela učenika Osnovnih škola Labinštine.

Europski tjedan smanjenja otpada se ove godine obilježava po deseti put, a ove godine se obilježavanju ovog tjedna službeno uključuje i Grad Labin koji je jedan od ukupno 9087 organizatora aktivnosti diljem cijele Europske Unije (ukupno 5 organizacija iz Hrvatske je prijavilo svoje aktivnosti u ovom tjednu).

Osim samog postava izložbe, u sklopu iste biti će prezentirani i reciklirani proizvodi od tekstila koje proizvodi Socijalna zadruga Humana Nova te slikovnica „Lola spašava svijet – odvajanje otpada“ koja će biti podijeljena svoj vrtićkoj djeci Labinštine u sklopu radionica koje će biti organizirane kao dio kazališnih predstava za najmlađe.

Najbolji radovi učenika bit će nagrađeni po kategorijama; umjetnička vrijednost, funkcionalna vrijednost i inovacija, a osim osobnih nagrada – organizatori aktivnosti će nagraditi i škole donacijom recikliranog uredskog papira i edukativnih kutija za recikliranje za svaku učionicu u osnovnim školama.

Izložba će biti otvorena 18. i 19.11.2019. godine.

Nositelj projekta „Zelene navike za održivu Labinštinu” je Grad Labin u suradnji s Općinama Raša, Sv. Nedelja, Kršan i Pićan. Ukupna vrijednost projekta iznosi 583.808,54 kuna. Odobrena bespovratna sredstva Kohezijskog fonda iznose 496.237,25 kuna, a sredstva Fonda Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije za sufinanciranje provedbe projekata EU-a na regionalnoj i lokalnoj razini za 2018. godinu iznose 52.542,77 kuna.

zelene navike marijan galović radionice ekologija zeleno