U petak koncert Dubioze kolektiv @ Club 21

U petak koncert Dubioze kolektiv @ Club 21

10.5.2010. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Glazba

Ovog petka, 14. svibnja u Labinu će nastupiti poznati bend iz Bosne i Hercegovine Dubioza kolektiv. Koncert će se održati u Clubu 21 (KuC Lamparna) sa početkom u 23 sata.

Dubioza kolektiv je bend iz Bosne i Hercegovine osnovan 2003. godine od članova grupa Gluho doba against Def Age (Zenica) – Adisa Zvekića, Almira Hasanbegovića – i Ornamenata (Sarajevo) – Brane Jakubovića i Vedrana Mujagića. Kasnije, bendu se priključuju gitarista Armin Busatlić (ex- SCH, Beastly Stroke), bubnjar Senad Šuta, perkusionista Orhan Oha Maslo te sound inžinjer Dragan Jakubović.

Izdavačka kuća Gramofon objavljuje Dubiozin prvi album Dubioza kolektiv u travnju 2004. U prosincu iste godine, objavljen je drugi CD Dubioza kolektiva: EP Open Wide na kojem se kao gosti pojavljuju dub guru Benjamin Zephaniah i Mush Khan iz pakistansko-britanskog benda Fun-da-mental.

U lipnju 2006. godine, objavljen je novi album Dubioza kolektiva za izdavačku kuću Gramofon. Album Dubnamite, je snimljen tokom 2005. i 2006. godine, a kao gosti na albumu se pojavljuju Defence i francuski umjetnik Niköll (Nicolas Cante).

Album Firma ilegal je objavljen u martu 2008. u BiH za novopokrenutu izdavačku kuću Ekipa. Firma ilegal je prvi album Dubioza kolektiva na bosanskom jeziku, a kao gosti se pojavljuju Adnan Hamidović a.k.a. Frenkie (na pjesmi “Dosta”) i Gino Banana iz Kultur Shock-a (pjesma “Stav”). Kasnije te godine, album se pojavljuje i na tržištima u regionu preko izdavačkih kuća Menart (Slovenija i Hrvatska) te PGP RTS (Srbija).

Novi album 5 do 12 predstavlja logičan nastavak Firme ilegal. Ovo je još jedno kratko i jasno djelo sa 9 pjesama koje udaraju direktno u glavu. Korumpirani vlastodršci koji se brinu samo za svoje vlastite interese, birokracija, recesija, razorni nacionalizam i stanovništvo na rubu siromaštva (…) su inspirirali bend da napravi još jedan manifest otpora takvoj situaciji.

Album 5 do 12, četvrti studijski album Dubioza kolektiva je sniman u Sarajevu u studiju Skirlibaba, a producent albuma je Brano Jakubović. Na albumu se kao gosti pojavljuju frontman Plavog orkestra Saša Lošić – Loša te makedonski bend Superhiks.

 

http://www.myspace.com/dubioza
 
http://www.facebook.com/dubioza

NFO O KONCERTU:

DUBIOZA KOLEKTIV

CLUB 21 - LABIN (LAMPARNA)

PETAK 14.05.2010.

POČETAK 23:00

 

CIJENA ULAZNICE : 

VIP CARD CLUB 21    - 30,00 KN

PREDPRODAJA         -  40,00  KN

NA DAN KONCERTA  -  50,00 KN

 

PREDPRODAJA ULAZNICA :

LABIN:  CAFFE BAROVI ASTORIA, VALENTINO I SPIDER

PAZIN: FRIZERSKI SALON AS


Dubioza kolektiv je prošle godine (2009) nastupio u Labinu Kod Špine u sklopu Labin Art Republike, a fotke su ovdje

dubioza kolektiv bend zabava club 21 kuc lamparna lamparna koncert