U Pazinu 4. lipnja 2014. godine na finalnom natjecanju projekta Boćajmo u školi i pobjednici natjecanja u epiću

U Pazinu  4. lipnja 2014. godine na finalnom natjecanju projekta Boćajmo u školi i pobjednici  natjecanja u epiću

3.6.2014. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Sport

Riječ je o projektu koji je inicirala Zajednica boćarskih klubova Grada Poreča, a realizira ga Zbor trenera Istarskog boćarskog saveza. Cilj projekta je populariziranje boćanja i privlačenja što više mladih da se bave boćanjem, ali i prenošenja te kulturne vrijednosti na mlade naraštaje. 

Na finalnom natjecanju svoja će znanja u bližanju i gađanju cilja malim boćanjima iskazati najbolje učenice i učenici dobnog uzrasta od 1. do 4. razreda osnovnih škola koji su to pravo stekli svojim rezultatima na prethodno održanih pet kvalifikacijskih natjecanja u Pazinu, Višnjanu, Čepiću, Poreču i Buzetu.

 

Za najboljem na finalnom natjecanju predviđene su i prigodne nagrade, između ostalog i boravak u tradicionalnom kampu Istarskog boćarskog saveza predstojećeg ljeta u Poreču.

Gošće finalnog natjecanja biti će i reprezentativka Hrvatske Elona Ćori i njena klupska kolegica Carrolina Bajrić iz Škole boćanja Čavle pod vodstvom trenera Deana Klarića, koje će na kraju natjecanja demonstrirati štafetno izbijanje.

Očekuje se i dolazak izbornika seniorske i juniorske reprezentacije Hrvatske, Milana Celije i Čede Vukelića.

 

PR

projekt natjecanje boće boćanje boćajmo u školi