U OKVIRU PROJEKTA „VOLIMO JADRANSKO MORE“ MLADI RABAČKI SPORTAŠI OČISTILI PLAŽE I KAMP TUNARICA

U OKVIRU PROJEKTA „VOLIMO JADRANSKO MORE“ MLADI RABAČKI SPORTAŠI OČISTILI PLAŽE I KAMP TUNARICA

31.8.2016. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Ostalo

Donacijski program „Volimo Jadransko more" provodi se unutar Valamarovog programa društveno odgovornog poslovanja „Čuvajmo prirodne ljepote i okoliš u kojem poslujemo i živimo", s ciljem aktivnog podupiranja projekata namijenjenih zaštiti jadranske obale i mora koji podižu svijest o važnosti očuvanja morskog okoliša te doprinose očuvanju zaštićenih biljnih i životinjskih vrsta i njihovih staništa.  U 2016. godini projekt „Volimo Jadransko more" usmjeren je prvenstveno prema projektima čišćenja plaža u destinacijama u kojima Valamar posluje, u što se aktivno uključuju sportski klubovi, udruge i škole,  a ove je godine za projekt do sada izdvojeno gotovo 100.000 kuna.

 

U destinaciji Rabac u ovaj su projekt uključeni Nogometni klub „Rudar" iz Labina, Rukometni klub „Mladi Rudar", udruga za promicanje biologije i srodnih znanosti „Bioteka"  te Društvo podvodnih aktivnosti Rabac.

 

Uz „Volimo Jadransko more",  na području Rapca i Labina Valamar Riviera financijski podupire kulturne manifestacije Labinska republika, Biennale Art te aktivnosti NK „Rudara" i ženskog rukometnog kluba  „Rudar".

 

Valamar Riviera je svojom donacijom pružila značajnu podršku radu našeg kluba. Kako su naši najmlađi nogometaši i naše najveće nade, u ponudi kluba uskoro želimo predstaviti i nogometni kamp u koji bi dolazila djeca sa Labinštine, a Valamarova donacija će nam ponajviše pomoći u realizaciji ovog,  za nas iznimno važnog projekta. S Valamarom ostvarujemo suradnju i na druge načine, kao što je primjerice njihov donacijski projekt Volimo Jadransko more, u okviru kojeg su i djeca iz našeg kluba sudjelovala u aktivnostima čišćenja plaža", ističu u NK „Rudaru".

 

Društveno odgovorno poslovanje u tvrtki Valamar Riviera sastavni je dio tradicije poslovanja u turizmu duge šest desetljeća i ukorijenjeno je u uvjerenju da je održivost poslovanja strateški cilj i ključni pokretač stvaranja nove vrijednosti. Kroz svojih osam važnih krovnih programa DOP-a Valamar se obvezao uložiti ukupno 2,5 % godišnjeg prihoda za projekte i aktivnosti unutar tih programa, a samo u 2016. godini  podržava društveno odgovorne projekte s više od 37 milijuna kuna.

 

 

 

 

 

Više o društveno odgovornom poslovanju Valamar Rivijere

 

Kao najvažnija turistička kompanija u Hrvatskoj, Valamar Riviera već šest desetljeća dokazuje kako pristup održivosti i razvoju poslovanja koji na strateški način promišlja o ključnim pokretačima, stvara nove vrijednosti za cijelu zajednicu , počevši od obima poslovanja u destinaciji, preko broja lokalnih radnika do planiranih investicija. 

 

Programi društveno odgovornog poslovanja fokusirani su na destinacije u kojima kompanija posluje, a obuhvaćaju  pomoć potrebitima u lokalnim zajednicama, podršku umirovljenicima, razvoj turističke ponude i doživljaja u destinacijama, potporu sportskim, kulturnim i umjetničkim događajima, suradnju s obrazovnim institucijama, očuvanje okoliša i prirodnih resursa jadranskog priobalja te razvoj znanja, vještina i obrazovanje zaposlenika.  Kao jedan od najvećih poslodavaca u Hrvatskoj (više od 4 100 zaposlenika u visokoj sezoni), Valamar Riviera  sustavno i kontinuirano ulaže u razvoj svojih ljudskih potencijala putem vrhunske prakse i cjelovitog strateškog pristupa u upravljanju ljudskim potencijalima.

 

Za rezultate postignute u području društveno odgovornog poslovanja u 2015.  godini Valamar Riviera dobila je nagradu Indeksa Društveno odgovornog poslovanja za područje odgovorne politike i prakse upravljanja okolišem a u 2016. godini postala je i članicom Hrvatskog poslovnog savjeta za održivi razvoj.

 

 

PR

 

 

kamp tunarica besplatna reklama čišćenje plaža kamp maslinica smeće