U nedjelju se po 11. put održava manifestacija `Zvončić zove u Plomin`

U nedjelju se po 11. put održava manifestacija `Zvončić zove u Plomin`

17.5.2016. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Ostalo

U nedjelju, 22. svibnja  u živopisnom Plominu  bit  će  po 11. put održana manifestacija „Zvončić zove u Plomin" kojom Općina Kršan i Turistička zajednica ukazuju na potrebu očuvanja staništa  ove ugrožene biljne vrste, istarsko-kvarnerskog endema.

 

Zvončić koji  pokazuje svu svoju raskoš  i u mjestima  istočne obale Istre, Plominu, Sisolu i Brseču  bit će glavna „zvijezda" nedjeljnog poslijepodnevnog događanja „na Lombordi" kraj mjesne crkvice Sv.Jurja.

 

Stručni dio počinje  u 16.30 sati  kada će dr.sc. Ivana Vitasović Kosić s Agronomskog fakulteta u Zagrebu predstaviti svoju knjigu „Rijetke biljke Jadranskog priobalja"uz  mogućnost kupovine.

U 17 sati slijedi predavanje dr.sc. Ivane Rešetnik, potpredsjednice Hrvatskog botaničkog društva na temu „Istarski zvončić kao dio kvarnerske bioraznolikosti".

 

 Od 16 do 18 sati na plominskim uličicama svoj glazbeni talent predstavit će učenici labinske glazbene škole,  a  bit ćete u prilici  upoznati i djelalikovne umjetnice Marte Benažić. U isto vrijeme , plominski zvončić  predstavit će kroz svoje crteže i najmlađi posjetitelji manifestacije u „dječjem kutku".

Labinsko gljivarsko društvo Martinčica svim će posjetiteljima ponuditi i  ukusne namaze od samoniklog bilja.

 

Uvod u poslijepodnevnu manifestaciju  započinje izletom na Plominsku goru u trajanju od 11 do 16 sati. Svi zainteresirani mogu se prijaviti  do subote, 21. svibnja na tel. 091 2863 190 ili na e-mail:info@istria-krsan.com.

Okupljanje je u 10.30 sati na plominskoj placi. Izletnici se ujedno mogu prijaviti i za ručak u restoranu Dorina čija je prigodna cijena 30 kn.

Voditelj izleta je  Enes Seferagić Enki, pulski planinar i alpinist, član Zelene Istre.

Stručni voditelj je Slavko Brana, botaničar, predsjednik Istarskog botaničkog društva.

Rezultat ovog edukativnog izleta bit će i snimanje i montaža  kratkog filma koji će biti dostupan svima dva dana nakon pješačenja na you tubu.

 

 TZ Kršan

 

 

 

 

manifestacija tz kršan zvončić zove u plomin plomin slavko brana