U nedjelju i u Labinu moguć snijeg

U nedjelju i u Labinu moguć snijeg

25.1.2014. // IstraMet // Objavljeno u kategoriji Dobro je znati

Noćas dolazi do povećanja naoblake, a dio prognostičkih modela sutra ujutro očekuje i vrlo slabe oborine. Pritom bi zbog niskih temperatura u unutrašnjosti mogla zalepršati koja pahulja snijega, a poneka je pahulja moguća čak i uz obalu. Napominjemo da se radi o vrlo malim količinama oborine, koje su zamijećene tek od strane večerašnjih modela, stoga valja uzeti u obzir da mogu lako i izostati.

(plava boja = snijeg, crvena boja = kiša)

NEDJELJA
Djelomice sunčano vrijeme, prijepodne i sredinom dana uz prolaznu povećanu naoblaku. Uz više oblaka lokalno su moguće slabe oborine, u unutrašnjosti snijeg, a uz obalu može biti slabe susnježice. Puhat će slaba do umjerena bura, ujutro je nakratko moguć istočnjak. Jutro hladno uz temperature zraka od -5°C u unutrašnjosti i 2°C uz obalu, maksimalne dnevne vrijednosti po većini od 6 do 9°C.

PONEDJELJAK
Pretežno oblačno vrijeme, u drugom dijelu dana i navečer uz mjestimičnu prolaznu kišu. Na Učki i Ćićariji iznad 700 metara nadmorske visine moguć je slab snijeg. Puhat će slab do umjeren istočnjak, navečer na krajnjem jugu Istre može biti jak. Prema srednjem Jadranu očekuje se jugo. Jutro manje hladno u odnosu na nedjelju, dnevne temperature također malo više, kretati će se između 7 i 10°C.

UTORAK
Pretežno oblačno vrijeme. U unutrašnjosti Istre povremeno je moguć slab snijeg, a uz obalu očekujemo mjestimičnu susnježicu. Puhat će slaba do umjerena, na jugu Istre jaka bura. Minimalne temperature zraka između 0 i 3°C, dnevne od 3 u unutrašnjosti do 6°C uz obalu.

 

istramet snijeg prognoza