U nedjelju besplatni razgled Raše s turističkim vodičem. Slične ture u mnogim istarskim gradovima

U nedjelju besplatni razgled Raše s turističkim vodičem. Slične ture u mnogim istarskim gradovima

14.1.2023. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Društvo

Turistička zajednica Općine Raša u suradnji s licenciranim turističkim vodičem Mladenom Bajramovićem, poziva sve građane ove nedjelje, 15. siječnja da se priključe besplatnom razgledu rudarske i industrijske Raše, grada koji je od nedavno zbog svoje iznimne arhitektonske i urbanističke vrijednosti uvršten u Registar kulturnih dobara RH i to kao cjelina.


Besplatan razgled grada uz stručno vodstvo, ostvaruje se u okviru projekta Zajednice turističkih vodiča Hrvatske pod nazivom "Upoznaj svoju zemlju", povodom Dana međunarodnog priznanja Republike Hrvatske. Kako bi priča o ovom jedinstvenom arhitektonskom ostvarenju na tlu Republike Hrvatske, ali i šire bila potpuna, organizator je omogućio i besplatan posjet Centru za posjetitelje "Arsia", u kojem će se uz stručno vodstvo upotpuniti priča o rudarskoj djelatnosti, teškom i neizvjesnom životu rudara i njihovih obitelji.

Organizator stoga poziva sve građane ove nedjelje da se okupe na središnjem raškom trgu točno u 12 sati kada je predviđen polazak sa stepenica crkve sv. Barbare. Broj je neograničen, a zainteresirani građani svoj dolazak ne trebaju prethodno najavljivati. Ostale eventualne informacije i pitanja, građani mogu dobiti na broj turističkog vodiča 0994464886. Inače, Raša se hvalevrijednom projektu "Upoznaj svoju zemlju" priključuje od samih početaka njegovog održavanja.


Podsjetimo da se besplatne ture uz vodiče ove nedjelje točno u podne organiziraju i u Labinu, Puli, Poreču, Rovinju, Umagu, Motovunu, Balama i drugim mjestima.


Tz Općine Raša mladen Bajramović razgledavanje raša