U Labinu susret istarskih sudaca

U Labinu susret istarskih sudaca

28.9.2007. // Novi foji // Objavljeno u kategoriji Ostalo

Pozdravnim govorom Branka Terkovića, predsjednika Općinskog suda Labin, te uvodnim izlaganjem Alda Radolovića, predsjednika Županijskog suda u Puli, u Velikoj vijećnici Grada Labina, danas je započeo 30. susret istarskih sudaca. U stručnom dijelu susreta znanstvena izlaganjima imali su Jasna Omejec, zamjenica predsjednika Ustavnog suda RH, Mihajlo Dika s Pravnog Fakulteta, Iztok Krbec, zamjenik predsjednika Županijskog suda u Puli, akademik Josip Bratulić, Stanko Hautz, predsjednik DSV-a i sudac VSH u mirovini, Svetislav Vujić, predsjednik Istražnog Odjela Županijskog suda u Puli, te Gabrijela Marčeta, sudac Općinskog suda u Puli.
Suci su se sjetili i na svoje preminule kolege, pa je tako Bruno Franković, sudac Županijskog suda u Puli iznio sjećanja na Mirjanu Iljadicu, sutkinju i predsjednicu Općinskog suda u Labinu, a Renato Martinčić evocirao je sjećanja na Marija Zustovića, odvjetnika iz Labina.
Istarske suce pozdravio je i obratio im se prigodnim riječima i Branko Hrvatin, predsjednik Ustavnog suda Republike Hrvatske, inače rodom iz Labina. Naime, predsjednik Ustavnog suda RH sin je nekadašnjeg veoma poznatog političara Josipa Hrvatina iz Labina.
Osim stručnog dijela susreta, suci su se u stankama izlaganja mogli opustiti uz glazbene i recitatorske točke, a u popodnevnim satima u glazbenom koncertu u malom Kazalištu te razgledavanju Starog grada Labina.

Hrvatin sudstvo susreti Terković