U LABINU PRVI WINE & MUSIC NIGHT: Uz jazz glazbu kušalo se vino deset vinara Labinštine

U LABINU PRVI WINE & MUSIC NIGHT: Uz jazz glazbu kušalo se vino deset vinara Labinštine

16.7.2022. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Zabava

U sklopu Labin Art Republike Turistička zajednica Grada Labina   organizirala je u petak navečer u Parku Hrvatskih branitelja, ispod Kina, prvi Wine & Music Night. Ugođaj tople ljetne večeri pod zvijezdama uljepšala je jazz glazba Robert Mikuljan Tria, a posjetitelje su osvježila vina deset lokalnih vinara, članova Udruge Trs te labinsko pivo Labona Craft Brewery. Sjedilo se na travi, stajalo u društvu a drvene palete zamijenile su šank.

Došlo je dosta ljudi. Nas deset vinara s Labinštine , članova udruge vinara i vinogradara „Trs“ dalo je svojim dolaskom potporu ovoj akciji i organizatoru Turističkoj zajednici Grada Labina. Mi smo točili gratis svakome tko je kupio čašu po cijeni od 50 kuna, pio je koliko je tko mogao i želio na štandu kod svakog od nas vinara. Najviše se tražila malvazija, teran, rose i muškat, a prodala se i pokoja boca, rekao nam je Valter Licul iz Nedešćine, predsjednik Udruge vinara u vinogradara Labinštine „Trs“.

Ovo je bio prvijenac koji je naišao na dobar odaziv Labinjana i njihovih gostiju na novoj lokaciji. Za sada nije poznato hoće li se ovaj event ponoviti, ali bilo bi lijepo kada bi se održavao barem jednom u svakom od tri ljetna mjeseca, jer i takvi događaji obogaćuju turističku sezonu turističku ponudu grada Labina a ujedno promoviraju i lokalne vinare.


Branko BIOČIĆ 

Wine and music trg hrvatskih branitelja vino udruga trs Robert mikuljan koncert