U Labinu održano usavršavanje za školske knjižničare Istarske i Primorsko-goranske županije

U Labinu održano usavršavanje za školske knjižničare Istarske i Primorsko-goranske županije

7.9.2019. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Obrazovanje

Jučer je u predavaonici Kluba mladih 21 održano stručno usavršavanje za stručne suradnike školske knjižničare (školsko knjižničarstvo)  Istarske i Primorsko-goranske županije za osnovne i srednje škole na temu „Škola za život“.

Adela Granić, ispred Agencije za odgoj i obrazovanje i Draženka Stančić, članica mentorskog tima za osnovne škole pozdravile su skup na koji se prijavilo 86 knjižničara iz dvije županije. U ime gradonačelnika Grada Labina Valtera Glavičića nazočne je pozdravila Loredana Ružić Modrušan, viša savjetnica za kulturu, informiranje i odnose s javnošću.

Na skupu se razgovaralo ciljevima „Škole za život“ koja će se provodit s početkom školske godine,  ulozi  učenika u poučavanju, ide li reforma i u strukovnim školama, koliko je nastavnik slobodan u pripremanju nastave, kako provesti vršnjačko vrednovanje te brojnim sličnim temama.

Organizator stručnog skupa je Agencija za odgoj i obrazovanje te Ministarstvo znanosti i obrazovanja, dok su suorganizatori Srednja škola Mate Blažine Labin i Klub mladih 21 koji je ustupio prostor i opremu

edukacija školski knjižničari predavanje stručno usavršavanje