U Labinu održana tribina o problemu ovisnosti

U Labinu održana tribina o problemu ovisnosti

20.11.2018. // PU Istarska // Objavljeno u kategoriji Društvo

U sklopu najavljenih preventivnih aktivnosti u Mjesecu borbe protiv ovisnosti, danas su, u OŠ Matije Vlačića u Labinu, Policijska uprava istarska i Služba za prevenciju, vanbolničko liječenje bolesti ovisnosti i zaštitu mentalnog zdravlja Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije održali tribinu na temu štetnosti i zakonskih posljedica konzumacije alkohola za učenike osmih razreda.

Kroz prezentaciju o tome koje posljedice po mentalno zdravlje ima konzumacija alkohola u tako ranoj dobi psihologa zavoda Velimira Todorovića, mladi su se upoznali s posljedicama koje alkohol može prouzročiti na mozgu te kako utječe na ophođenje s vršnjacima i funkcioniranje u školi, društvu, obitelji i zajednici. Voditeljica Odjela prevencije Alica Rosić-Jakupović prezentirala je potom učenicima zakonske posljedice konzumacije alkohola te ih je upoznala sa zabranjenim i kažnjivim ponašanjima i posljedicama koje mogu snositi ukoliko su neodgovorni prema sebi i svojim prijateljima. U nastavku je Helena Mitrović, voditeljica Služba za prevenciju, vanbolničko liječenje bolesti ovisnosti i zaštitu mentalnog zdravlja, povela razgovor s učenicima o štetnosti ostalih sredstava ovisnosti te razlozima za i protiv njihove konzumacije.

Sudionici tribine usuglasili su se kako je vrlo važno prepoznati štetnost sredstava ovisnosti i zauzeti vlastiti stav i prije nego se dođe u priliku konzumirati iste. Osim odgovornosti po vlastito zdravlje, odgovoran stav je važan i zbog brige za ostale osobe u našem okruženju, kao što su prijatelji i obitelj.

mjesec borbe protiv ovisnosti alkohol predavanje ovisnost.pp labin