U Labinu još jedna osoba pozitivna na COVID - 19

U Labinu još jedna osoba pozitivna na COVID - 19

20.7.2020. // iPress // Objavljeno u kategoriji Crna kronika

U Istri je potvrđeno sedam novih slučajeva zaraze koronavirusom, a jučer su u pulskoj bolnici umrle dvije Covid-19 pozitivne osobe, izvijestio je u ponedjeljak županijski Stožer civilne zaštite. 

"Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 127 uzoraka briseva na Covid-19, od kojih je sedam pozitivnih, što je smanjenje u odnosu na jučerašnji dan" - naveo je načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije Dino Kozlevac.

Među novozaraženima su dvije osobe koje su bile u samoizolaciji, kod četiri je riječ o bliskom kontaktu s već oboljelima, a za jednu osobu epidemiolozi utvrđuju izvorište zaraze.

Jučer su u pulskoj Općoj bolnici umrle dvije Covid-19 pozitivne osobe, 79- godišnjakinja i 81- godišnjakinja, obje iz Umaga sa značajno izraženim komorbiditetom. Jedna bila korisnica umaškog Doma za starije i nemoćne osobe "Atilio Gamboc".  

Neslužbeno se doznaje da su od novozaraženih četiri osobe iz Buzeta, dvije iz Pule te jedna iz Labina. Među novooboljelima nema stranih državljana.

U Istri je sada ukupno 95 osoba zaraženo koronavirusom, od kojih je dvadesetak hospitalizirano u pulskoj Općoj bolnici dok se u mjerama samoizolacije nalaze 252 osobe. 

Načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Kozlevac još je jednom pozvao sve građane i turiste na oprez i na odgovorno ponašanje i pridržavanje epidemioloških mjera.

Iz Buzeta nam je stigao i ispravak ranije objavljenih informacija. - Prvi zaraženi nije osoba koja je bila na skupu komunalnog poduzeća. To je treći zaraženi koji prethodne dvije osobe ni ne poznaje i čiji su kontakti negativni, navodi jedan od odoljelih u poruci. 

(H/iPress)

covid 19 corona bolest korona korona virus