U Labinu je za doček nove 2010. godine bilo živo jedino u Sevdahu

U Labinu je za doček nove 2010. godine bilo živo jedino u Sevdahu

3.1.2010. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Zabava

I one rijetke organizirane zabave na Labinštini, izuzmemo li večere po restoranima, prošle su uz slab odaziv, budući da se velika većina građana u kišnoj večeri, dojam je, opredijelila za doček kod kuće ili pak fešte po konobama. U Labinu, gdje dočeka na otvorenom nema već devet godina, slavilo se vatrometima u privatnim aranžmanima: u ponoć su, kao nikad ranije, bljeskali doslovce sa svih strana.

 

Veselije je, ipak, bilo u labinskom Bošnjačkom klubu Sevdah. Za 200 kuna nudila se bogata trpeza i piće, a stotinjak posjetitelja zabavljalo se uz narodnu glazbu ekipe iz Gradačca.

Program u gradu, najavljujući ga tek dan prije Silvestrova, priredili su i u novootvorenom Clubu 21 u KUC-u Lamparna: sat prije ponoći ondje su lokalni DJ-i, međutim, zabavljali tek nekolicinu posjetitelja.

Tek nešto više gostiju, njih tridesetak, privukao je party u diskoklubu Placa u Nedešćini, koji je, postavivši i omanji grijani šator, organizirala jedna labinska agencija. Karta od 150 kuna obuhvaćala je švedski stol, dva pića te glazbu na dva podija.

Društvo se, međutim, nije dalo omesti: uz hitove Gustafa i drugih domaćih snaga opalilo je vritnjak staroj uletjevši u zagrljaj novoj godini.

U Rapcu novogodišnju večeru uz živu glazbu servirali su u Mimosi i Hederi, hotelima Maslinice, u kojima blagdane provodi 600-tinjak gostiju, Talijana, Austrijanaca i Engleza, te u hotelu Amfora na rivi, koji je ugostio 90 turista, mahom njemačkih i austrijskih. Hoteli su otvoreni samo za ovu prigodu.

zabava nova godina lamparna doček nedešćina sevdah club 21