U LABINU JE SVIM VIJEĆNICIMA SVE JASNO: Nitko nije postavio nijedno pitanje na aktualnom satu

U LABINU JE SVIM VIJEĆNICIMA SVE JASNO: Nitko nije postavio nijedno pitanje na aktualnom satu

20.7.2020. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Politika

Direktor Vodovoda Labin Dino Škopac složio se s primjedbom Tanje Pejić (Vlačićeva lista) da voda ponekad ima organoleptički čudan miris što uzrokuju vremenske prilike i sezonsko smanjenje izdašnosti izvora * Vijećnici su donijeli izmjenu odluke o komunalnom redu kojom se zabranjuje ispijanje alkohola na javnim površina do 50 metara od trgovina, a prekršitelje očekuje kazna od 500 kuna.

Sjednica posljednjeg labinskog Gradskog vijeća imala je jedinstveni kuriozitet. Prvi puta nije održan aktualni sat jer nije bilo vijećničkih pitanja. Počelo je malom svečanošću. Svečanu prisegu položio je novi vijećnik Dean Nestorović. jer je vijećnik IDS-a Ervin Mešanović iz osobnih razloga stavio mandat u mirovanje. Pred vijećnicima labinskog Gradskog vijeća koji su zbog strožih epidemioloških mjera Nacionalnog stožera civilne zaštite morali navući maske našli su se izvještaji o poslovanju gradskih trgovačkih društava Labin stana i Vodovoda, Javne vatrogasne postrojbe i Sportske zajednice Grada Labina za prošlu godinu.

Podnoseći izvješće o poslovanju Vodovoda Labin direktor Dino Škopac istaknuo je da raspolažu s 540 litara vode u sekundi iz pet izvora te da su gubici vode 20,6 posto što ih svrstava u A kategoriju jer na razini EU gubici iznose 25 posto. Neto dobit društva sa 79 zaposlenika iznosila je 71.833 tisuća kuna, društvo je likvidno, sposobno je obavljati svoje kratkoročne obveze, a kakvoća vode kontrolira se u vlastitom laboratoriju i onom ZZJZ Istarske županije.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU


Branko Biočić


politika gradsko vijeće aktualni sat