U Labinu iz mjeseca u mjesec raste nezaposlenost

U Labinu iz mjeseca u mjesec raste nezaposlenost

30.12.2009. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Društvo

Pri Hrvatskom zavodu za zapošljavanje, Područna služba Pula krajem studenog  evidentirano je 8.139 nezaposlenih osoba što je u usporedbi sa prethodnim mjesecom povećanje broja evidentiranih nezaposlenih osoba za 13%. Usporedivši ovu godinu sa istim razdobljem protekle godine broje evidentiranih nezaposlenih osoba veći je za 43%, a čak 45% više ima novoprijavljenih u odnosu na isto razdoblje 2008. Sve ispostave Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područna služba Pula u studenom bilježe porast registrirane nezaposlenosti.

 

Labinska ispostava nalazi se na trećem mjestu, a u usporedbi sa mjesecom listopadom, kada je u Labinu bilo 981 nezaposlena osoba,  nezaposlenost je porasla za 14% te je u studenom evidentirano 1.124 nezaposlenih.

 

Razmatrajući nezaposlene osobe u labinskoj ispostavi evidentno je da 60% nezaposlenih čine žene, a najviše je nezaposlenih dobnoj skupini 25-35 godina kao i od 45 do 55 godina. Promatrajući nezaposlene prema razini obrazovanja u labinskoj ispostavi najbrojniji su nezaposleni sa završenom srednjom školom u trajanju tri godine.

 

Na Zavodu za zapošljavanje nalazi se i 47 osoba  sa višom školom te 43 sa završenim fakultetom. Sa evidencije Zavoda u studenom je u Labinu zaposleno 49 osoba, a gotovo polovica zaposlena je u prerađivačkoj industriji.

 

nezaposlenost HZZ labin radno mjesto zavod za zapošljavanje standard HZZ ispostava labin otkaz kriza