U labinskoj Srednjoj školi održan seminar Županijskog stručnog vijeća strojarstva

U labinskoj Srednjoj školi održan seminar Županijskog stručnog vijeća strojarstva

8.12.2016. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Obrazovanje

Na ŽSV-u strojarstva Istarske županije koje se održalo 7. prosinca u restoranu Srednje škole Mate Blažine u Labinu obrađene su teme: "Učenici s teškoćama u strukovnom obrazovanju", "Rad u grupi" i "Godišnji plan ŽSV-a".

 Olgica Jukić, prof. savjetnica održala je predavanje i radionicu o radu sa učenicima s teškoćama u radu u strukovnom obrazovanju. Kroz predavanje, radionicu i pitanja istaknuti su problemi koji se javljaju u radu s takvim učenicima, kako se djeca osjećaju, na koji način funkcioniraju i kako im možemo pomoći. Rečeno je da bi kod izbora zanimanja za takve učenike trebalo uključiti nastavnike struke jer oni najbolje znaju koje su potrebne vještine za pojedina zanimanja. Jelena Blackham, pedagoginja naše škole, održala je predavanje "Rad u grupi". Istaknula je dobre i loše strane takvog rada, način  na koji se formiraju grupe te kako izabrati voditelja grupe. Usvojen je godišnji plan i program rada za ovu školsku godinu koji je poslan Agenciji za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, te je ravnatelj Industrijsko-obrtničke škole iz Pule predložio da njihov član održi predavanje iz područja obuke za rada 3D printera što je i sa zadovoljstvom prihvaćeno.

 Na seminaru je bilo prisutno 14 članova vijeća iz sljedećih škola: Tehnička škola - Pula, Industrijsko-obrtnička škola - Pula, Talijanska srednja škola Leonardo da Vinci - Buje,  SŠ Eugena Kumičića - Rovinj, SŠ Mate Blažine - Labin.

 

ssmb.hr

 

 

 

 

obrazovanje srednja škola mate blažina seminar strojarstvo elvis miletić